Monero – XMR

monero-xmr
MONERO – snelle & belangrijke weetjes:
Cryptocoin : MONERO
Afkorting : XMR
Geboortejaar : 2014
Potentie : Hoog (Schaal: Laag, Twijfel, Hoog, Erg Hoog)
Ontwikkelaar(s) : Nicolas van Saberhagen was de eerste contributor
Max. aantal coins : 15,559,842
Opmerking : Privacy als Monero XMR waarborgt wordt steeds populairder!

Monero is een cryptovaluta ofwel een digitaal betaalsysteem waarbij je geheel anoniem betalingen kunt verrichten. Dit is ook direct de grootste reden waarom Monero zo populair is en het daarbij een enorme potentie heeft om de komende jaren fors in waarde te stijgen.

Ben je net startende in de Cryptocurrency wereld? Of wil je gewoon je basiskennis even testen voordat je de diepte in gaat in een specifieke cryptomunt? Lees dan eerst onze beginners handleiding.

Waarom is het anoniem versturen van betalingen zo belangrijk?
Banken weten alles van ons betaalbedrag. Banken en financiële instanties kunnen dus precies ons leven in kaart brengen. Er is een grote groep mensen die zich dit steeds beter realiseert dat ze het niet prettig vinden dat al ons gedrag wordt gemonitord en wij bij wijze van spreken volledig zijn te beïnvloeden via opgeslagen.

Wat is Monero (XMR) verder nog meer voor cryptomunt?

Zoals gezegd draait het bij Monero om “financiële privacy”. Monero, ofwel XMR genoemd wat de afkorting is op verhandel websites, maakt gebruik van de blockchain technologie zoals de bekende Bitcoin munt. De blockchain van Monero (XMR) evenals de Bitcoin een decentraal betalingssysteem alleen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bitcoin waar je transacties en bedragen (weliswaar zonder namen) wel kunt zien, maakt XMR deze volledig anoniem.

Kenmerken

  • Prive / Ontraceerbaar
  • Decentraal systeem via Blockchain technologie
  • Veiligheid en anonimiteit via Ring Signatures

Monero is dus een innovatieve blockchain technologie die het mogelijk maakt voor gebruikers om betalingen verrichten zonder dat informatie over de verzender, ontvanger of de transactie zelf verhuld wordt. Daarmee kun je als eigenaar van XMR cryptovaluta je eigen bank zijn en zodoende je eigen financiële privacy waarborgen.

De blockchain is in principe een groot database waar alle transacties in worden opgeslagen. Noem dit een “grootboek”. Iedereen kan dus alle transacties zien en raadplegen, echter nooit namen van personen. Wel kunnen betaalde bedragen en digitale portefeuilles met elkaar gekoppeld worden bij bijvoorbeeld een overheidsonderzoek. Bij Monero zijn alle elementen afgeschermd en worden niet eens herkenbaar opgeslagen. Vandaar dat dit zo anoniem is.

Hoe werkt de Privacy bij de Monero XMR crytpovaluta

Monero gebruikt een speciale techniek genaamd “Ring Signatures”, welke de publieke encryptiesleutels van gebruikers door elkaar haalt. Doordat meerdere publieke sleutels (Public Keys) van diverse gebruikers door meerdere “ringen” gaan in de blockchain, zijn transacties niet meer te traceren ofwel niet meer te herleiden.

Andere privacy coins als: Dash, Verge (XVG), Zcash (ZEC), PIVX (PIVX) gebruiken andere manieren voor het waarborgen van anonimiteit. Deze zullen wij later uitvoerig behandelen.

Monero Kopen

Volg dit stappenplan om Monero te kopen:

Stap 1: Kies een wallet of Exchange
Stap 2: Kopieer je Monero XMR adres om de coins erheen te sturen
Stap 3: Optie 1) Koop direct Monero bij Litebit (klik hier) Vul je gekopieerde adres in voor de verzending.
Optie 2) Koop bitcoins via Anycoindirect (klik hier) en zet deze via een exchange om
naar Monero XMR

Monero kopen via iDeal? – Stappenplan

Stap 1: Kies een wallet of Exchange
Stap 2: Kopieer je Monero XMR adres om de coins erheen te sturen
Stap 3: Optie 1) Koop direct Monero bij Litebit (klik hier) Vul je gekopieerde adres in voor de verzending.
Optie 2) Koop bitcoins via Anycoindirect (klik hier) en zet deze via een exchange om
naar Monero XMR

Monero Wallet / Monero Portemonnee

XMR Wallet openen? Volg dit stappenplan:

Kies eerst welke type wallet je wilt. Wil je de Desktop wallet dat je alles in eigen hand hebt? Of wil je jouw XMR op een cryptocurrency exchange?
Wil je de desktop wallet gebruiken? Download deze hier: https://getmonero.org/downloads/

Wil je een wallet op een exchange? Volg dit stappenplan:
Stap 1: Ga naar: Binance
Stap 2: Open een account
Stap 3: Ga naar Funds > Deposit Withdrawals

Monero Verkopen (XMR)

Waarom Monero verkopen?
Het verkopen van jouw Monero XMR kan verschillende redenen hebben: Wellicht heb je winst gemaakt en wil je alleen jouw winst eruit halen zodat je nooit verlies loopt; of wellicht wil je jouw Monero XMR omzetten naar andere cryptocoins.

Monero verkopen kan ook via verschillende wegen:
XMR verkopen via een exchange voor een andere cryptocurrency
XMR verkopen via een exchange voor dollars / euro’s
XMR verkopen via een speciaal verkooppunt

Wij raden de volgende partijen aan om jouw XMR (Monero) te verkopen:

===TABEL====

Stappenplan: Monero (XMR) verkopen

Het verkopen van Monero – XMR gaat vrij gemakkelijk: Je stuurt het gewenste bedrag naar de aangegeven “wallet” ofwel “rekening” en na de verificatie van het desbetreffende bedrijf krijg jij je geld in euro’s op je rekening.

Zie onderstaand 2 stappenplannen.

Monero verkopen via een exchange
Stap 1: Open een account
Stap 2: Verifieer je account volledig
Stap 3: Ga in de exchange naar “withdraw” en kies de optie voor dollars of euro’s naar je bankrekening

Monero verkopen via een gespecialiseerde inkoop / verkoop partij
Stap 1: Maak Monero / XMR over op het door hun aangegeven adres
Stap 2: Wacht op de verificatie van ontvangst
Stap 3: Als de ontvangst is bevestigd door de partij ontvang je binnen enkele dagen het bedrag in euro’s op je rekening.

Monero koers: wat zijn onze verwachtingen?

Wij verwachten dat Monero nog veel in waarde zal stijgen om dat privacy een belangrijk punt is voor veel crypto liefhebbers. Monero heeft de potentie om uiteindelijk meer dan 1000 dollar waard te worden. Wij hebben zelf ook goed geïnvesteerd in Monero op een relatief gunstige koers. Denk voor jezelf na of jij ook in Monero XMR wilt investeren. Wat zijn jouw principes? Principes tegenover privacy? Of denk je aan je portemonnee om winst te maken?

Monero XMR minen / Monero XMR miners

XMR is een cryptocurrency die net als Ethereum is te minen via CPU. Ethereum miners kunnen ook Monero minen met natuurlijk wel een andere software. Wil je hier meer over weten of ben je geïnteresseerd om een XMR minder te kopen? Neem dan contact met ons op!

Disclaimer
Alle informatie op deze pagina is gebaseerd op onze meningen en onze eigen verwachtingen. Wij willen benadrukken dat dit geen financieel advies is, maar alleen uitleg en informatie over hoe wij naar de markt kijken. Wij hebben erg veel ervaring met cryptocurrency maar zijn geen financieel adviesbureau. Natuurlijk mag je ons om onze mening vragen en natuurlijk zullen wij daarop antwoorden, maar mogen niet gezien worden als een financieel adviseur of adviesbureau.

Hi, hoe kunnen wij helpen?