Litecoin (LTC)

litecoin-icon
Inhoud van deze pagina
Hieronder kun je navigeren naar waar je naar op zoek bent.


Wat is Litecoin?

Litecoin is ontwikkeld als “het zilver naast het goud” zoals Charlie Lee, de bedenker van Litecoin zelf heeft gezegd. Litecoin is geen concurrent van Bitcoin maar werkt hand in hand samen met de pioneer coin Bitcoin. Litecoin is ook de 2e currency en daarbij dus na de Bitcoin de langst bestaande cryptocurrency ter wereld. Litecoin biedt stabiliteit, continuïteit en is een vertrouwde coin die een grote toekomst heeft! Wij verwachten dat Litecoin nog veel meer waard zal worden dan de huidige koers. Momenteel stijgt LTC (afkorting van Litecoin op de beurs) al met grote stappen. Dit zal zich de komende jaren naar onze mening gemakkelijk voortzetten.
Tegenwoordig zijn de fees van Bitcoin dusdanig hoog dat dit Litecoin NOG INTERESSANTER maakt. Bitcoin wordt voornamelijk gezien als een “store of value”. Met andere woorden, je spaarrekening. Litecoin kun je vervolgens zien als je betaalrekening.

Litecoin is ontwikkeld als het Zilver (Litecoin) naast het Goud (Bitcoin)”. Litecoin & Bitcoin zijn dus geen concurrenten maar maken elkaar sterker!

Voordelen van Litecoin

Litecoin complementeerd Bitcoin op bepaalde zwakke plekken. Hierdoor staan ze samen sterk. Hieronder vind je een beknopte opsomming van de problemen die LTC oplost.

  • De transactiesnelheid is vele malen sneller als bij Bitcoin.
  • Litecoin is schaalbaar. Het netwerk kan namelijk bijna 10 keer meer transacties aan per seconde dan Bitcoin
  • Lage transactiekosten. Deze zijn eveneens een stuk lager dan bij Bitcoin
  • Daarnaast heb je bij Litecoin ook de mogelijkheid om te staken waarbij je een passief inkomen verdient. Doordat Litecoin naast het proof-of-work systeem ook het proof-of-stake systeem gebruikt, is het netwerk duurzamer.

Litecoin minen

Een ander groot verschil tussen bitcoin en litecoin is het hashing-algoritme dat elk gebruikt om een ​​blok op te lossen, evenals hoeveel munten worden verdeeld wanneer een oplossing wordt gevonden. Wanneer een transactie wordt uitgevoerd, wordt deze gegroepeerd met andere die recent zijn ingediend in een van deze cryptografisch beschermde blokken.
Litecoin en Bitcoin contrasterende algoritmen bij hashing. Hoewel bitcoin gebruik maakt van SHA-256 (een afkorting van Secure Hash Algorithm 2), dat als relatief complex wordt beschouwd, gebruikt litecoin een geheugen intensief algoritme dat wordt aangeduid als scrypt.

LTC / Litecoin mining: Asic BM1485 / CPU mining

   • Stap 1: Bemachtig alle benodigde apparatuur / mining hardware
   • Stap 2: Maak een Litecoin Wallet aan
   • Stap 3: Installeer Litecoin mining software
   • Stap 4: Wordt lid van een pool
   • Stap 5: Start met het minen van Litecoin / LTC mining

Litecoin koers

Wil je meer te weten komen over de koers en koers verwachtingen voor Litecoin? Neem dan een kijkje op onze Litecoin koers pagina.

Litecoin kopen

Ben je helemaal overtuigd van de potentie van Litecoin en wil je graag kopen? Kijk dan op onze Litecoin kopen pagina. Hier vind je hoe je op de makkelijkste en goedkoopste manier in deze cryptomunt kunt investeren..

Hi, hoe kunnen wij helpen?