KuCoin Exchange

Wat is KuCoin?

KuCoin is een crypto exchange dat opgezet is in 2017. De oprichters waren al vroeg actief met cryptocurrency. Hierbij kwamen ze er achter dat het erg lastig was voor beginners om cryptomunten te verhandelen. Ze waren het er over eens dat er een gebruiksvriendelijker platform moest komen zodat cryptocurrency toegankelijk wordt voor iedereen. Hun missie is dan ook om een globale vrije beweging van digitaal geld te kunnen faciliteren. Hier slagen ze momenteel aardig in. KuCoin is één van de grootste exchanges van de wereld waarbij 1 op de 4 crypto houders wereldwijd gebruik maakt van KuCoin.

Hoe werkt KuCoin?

KuCoin is opgezet om cryptocurrencies toegankelijker te maken. Dit platform is dan ook erg gebruiksvriendelijk en zit goed in elkaar. Tijdens het gebruik van KuCoin hebben we een hoop voordelen maar ook een groot nadeel ondervonden.

Voordelen KuCoin

KuCoin is ontzettend interessant als je niet alleen stable coins wilt verhandelen uit de top 10. Bij het investeren in kleine projecten is de return on investment vaak erg groot. KuCoin staat erom bekend dat hier veel projecten worden gelanceerd. Daarnaast zijn de handelskosten erg laag. Met 0,10% handelskosten is KuCoin net zo goedkoop als Binance. Als je de KuCoin token bezit, kun je ook nog bonussen ontvangen. 50% van de transactie inkomsten wordt dagelijks verdeeld onder KuCoin houders. Hiervoor moet je op z’n minst 6 KuCoin tokens in bezit hebben.

  • Ontzettend breed aanbod aan cryptomunten. Dit zijn er momenteel meer dan 350!
  • Erg lage transactiekosten. Op KuCoin betaal je maar 0,10% handelskosten.
  • Het is zeer gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor beginners
  • De klantenservice is 24/7 bereikbaar
  • Hidden gems worden vaak als eerste gelanceerd op KuCoin
  • Handelsvoordelen bij bezit van de KuCoin token

Nadeel KuCoin

KuCoin is een crypto-to-crypto exchange. Dit houdt in dat je geen euro’s of dollars kunt verhandelen. Hierdoor is het wat lastiger om geld op je KuCoin account te zetten. Hiervoor kun je het beste Bitcoin kopen op een andere exchange om dit vervolgens over te zetten naar je KuCoin wallet. Dit is meteen het grootste nadeel van het platform. KuCoin is geschikt als je al Bitcoin of een andere altcoin bezit.

KuCoin account aanmaken

Een account aanmaken op KuCoin is ontzettend snel gedaan. Vervolgens moet je de volgende stappen uitvoeren:

  • Je kan kiezen om te registreren via je mobiele nummer of e-mail. Vul hiervoor je gegevens in en deze referral code om 10% korting te krijgen op transactiekosten
  • Je krijgt een bevestigingscode toegestuurd. Vul deze in en je account is aangemaakt.
  • Voltooi vervolgens de verificatieprocedure om je account volledig klaar te maken

REGISTREER GRATIS OP KUCOIN

Tegoed storten op KuCoin

Om tegoed te storten op KuCoin betaal je hoge kosten. Aangezien je geen fiat currencies kunt verhandelen op het platform moet je via credit card betalen. Op die manier krijg je via een extern betaling kanaal de gewenste Bitcoin of Altcoin op je account. Deze optie raden we dan ook niet aan. Als je toch op deze manier geld wilt storten, klik je op ‘koop crypto’ en vervolgens credit card.

Crypto overzetten naar KuCoin account

De meest goedkope optie is om crypto via een exchange als Bitvavo of Binance over te zetten naar je KuCoin wallet. Dit doe je op de volgende manier. Via de exchange naar keuze moet je de cryptomunt versturen naar het ontvangstadres wat vermeld staat op KuCoin. Hiervoor klik je op ‘storting’ in je KuCoin account. Vervolgens kies de cryptomunt die je wilt overmaken. Dan wordt het adres vermeld waarnaar je de cryptomunt kunt versturen via een andere exchange.

KuCoin uitbetalen

Als je de winst van een bepaalde munt wilt uitbetalen in fiat currency moet je hetzelfde proces weer volgen. Deze keer moet je de bitcoin of altcoin overzetten naar bijvoorbeeld je Binance of Bitvavo account. Vanuit hier kan je het omzetten in euro’s en naar je bankrekening overmaken.

Conclusie & Is KuCoin betrouwbaar?

KuCoin is een betrouwbaar en groot platform in de crypto wereld. De transactiekosten zijn erg laag en je hebt een enorm breed aanbod. De app en website werken erg fijn maar het feit dat er geen fiat-crypto wisselkoers is maakt wel een groot obstakel. Als je altijd op zoek bent naar nieuwe projecten om de hoogste winsten te behalen is KuCoin een perfect platform. Het is voornamelijk goed te gebruiken als extra platform naast een ander account bij bijvoorbeel Binance of Bitvavo. Zelf gebruiken wij ook KuCoin en op basis van onze ervaring kunnen we zeggen KuCoin betrouwbaar is.

Hi, hoe kunnen wij helpen?