Ethereum

Wat is Ethereum?

ethereum-kopenIn tegenstelling tot bitcoin kan ethereum niet echt gezien worden als een cryptocurrency maar gezien worden als een netwerk dat vergelijkbaar is met blockchain maar dan met veel meer mogelijkheden. De Ethereum blockchain beschikt over een eigen te leren programmeertaal ook wel Solidity genoemd.

Solidity is een programmeertaal waar je slimme contracten ook wel ‘Smart contracts’ genoemd en decentrale applicaties ook ‘DAPP’s’ genoemd kan schrijven in de Ethereum blockchain. Ethereum is namelijk een programmeerbare blok keten waar je onder andere alternatieve peer-to-peer economie mee kan opbouwen. Daarnaast zijn er al tal van andere mogelijkheden.

Ethereum werkt op basis van slimme contracten. De slimme contracten zijn geprogrammeerde contracten die in de ethereum blockchain vastgelegd worden en uitgevoerd kunnen worden op basis van voorgeprogrammeerde uit te voeren transacties. Deze contracten zijn geschreven waarmee de parameters door alle computers op de blok keten kunnen worden gecontroleerd. Ethereum werkt dus als een supercomputer voor het programmeren van applicaties op basis van ‘smart contracts’.

Elke programmeur of ontwikkelaar kan gebruik maken van het Ethereum netwerk waarbij je gemakkelijk applicaties kan programmeren aan de hand van slimme contracten. Het is daarom ook wel een programmeerplatform zonder tussenkomst van derden.

 

Wat zijn de voordelen van de gedecentraliseerd ethereum platform?

  • Onbevoegdheid. Een derde partij kan geen veranderingen plaatsen aan de data.
  • Veiligheid. Er kan geen fouten ofwel bugs in het system voorkomen en door het gebruik van cryptografie zijn de applications op het platform goed beveiligd tegen hackers en fraduleuze praktijken.
  • Corruptie en manipulatie bestendig. De Apps zijn gebaseerd op een netwerk dat om de principe wordt gevormd
  • Apps kunnen nooit offline gaan en weggehaald worden.

Een nadeel ervan is dat de apps gecreëerd zijn door mensen en mensen kunnen fouten maken. Het gevolg ervan is dat de fouten niet snel op te lossen zijn omdat de blockchain zijn werk doet zoals geprogrammeerd.

Programmeurs en ontwikkelaars die gebruik willen maken van het ethereum platform hebben Ethers nodig. Hiermee kunnen zij nieuwe decentrale applicaties ontwikkelen door middel van het in stand houden van de applicatie. Dit kan door middel van de financiering en uitbreidingen van de apps. Hoe meer ontwikkelaars en programmeurs er gebruik van willen  maken om applicaties te ontwikkelen via het Ethereum platform, hoe hoger de koers van Ethereum kan worden.

ETH, of Ether tokens ook wel genoemd kan beschouwd worden als een crypto equity. Dit is omdat de Ethers programmeerbaar zijn en je hebt ze nodig en kunt het gebruiken om slimme contracten en applicaties te implementeren binnen het Ethereum platform. Daarnaast kun  je Ethers ook wel gebruiken als een betalingsmiddel waarvoor je een Ether Wallet nodig hebt.

Ethereum wordt het meest gebruikt voor het lanceren van nieuwe block chain start ups aan de hand van initial coin offering (ICO) voor het verwerven van financiering voor nieuwe ontwikkeling van nieuwe decentrale applicaties. Het succes van de nieuwe decentrale applicaties kunnen invloed hebben op de koers van Ethereum. Omdat er veel succesvolle projecten gaande zijn zie je ook dat de prijs van Ethereum in de afgelopen jaar maar liefst 2000% gestegen is.

 

Ethereum Kopen?

Je kan op verschillende manieren Ethereum kopen. Maar er is ook een ander manier om ethereum te verkrijgen en dat is door ze te minen ofwel delven. Ethers kan zoals bitcoin op exchanges worden gekocht om ermee bijvoorbeeld mee te handelen. De prijs van Ethers kan nogal schommelen en de koers is daarom onstabiel. Voor speculanten kan dit een mooi om te kopen op een lage koers en het vervolgens verkopen op een hoge koers. De koers van Ethereum kan dagelijks met enkele procenten schommelen.

 

Ethereum verkopen?

 

Ethers kan om verschillende redenen worden verkocht of geruild worden. Een van de redenen is winstnemingen. Daarnaast kunnen ze geruild worden tegen andere cryptocurrency munten. Maar ze zijn ook benodigd voor ontwikkelaars of programmeurs om hun applicaties voort te zetten op de ethereum blockchain. Daarvoor is Ethers voor benodigd.

Ethereum Koers

De koers van ethereum is redelijk stabiel met enkele uitschieters. Wij verwachten dat Ethers (zo worden ethereum coins ook wel genoemd) volgend jaar ongeveer zal verdubbelen. Wij willen wel benadrukken dat dit geen financieel advies is, maar onze eigen mening / verwachting. Je moet voor jezelf goed nagaan welk risico je durft / kan nemen betreffende investeren in ethereum.

Onderstaan zie je de koers van Ethereum in een REAL-TIME widget mede mogelijk gemaakt door een van onze partners in de crypto currency wereld.

Hi, hoe kunnen wij helpen?