Dogecoin (DOGE)

dogecoin-doge-logo
Inhoud van deze pagina


Wat is Dogecoin?

Dogecoin is de meest grote meme-coin op dit moment. Als je een beetje bekend bent in de crypto wereld heb je deze munt vast en zeker eens voorbij zien komen. Elon Musk is een groots voorstander van Dogecoin en tweet er flink op los. Maar wat voor toegevoegde waarde heeft de Dogecoin precies voor de crypto omgeving?

Begonnen als een grap

De cryptocurrency is opgezet door onder meer Jackson Palmer als een grap. Ze wilden bewijzen dat investeerders zomaar investeren in coins zonder plan of ambities. Dat is ze uiteindelijk zeker gelukt, want de Dogecoin is gewoon terug te vinden in de top 10 van de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is weliswaar begonnen als grap maar het kan zeker een functie bieden als betaalmiddel. Wat is Dogecoin z’n technologie precies? Het is gebaseerd op de technologie van de Bitcoin blockhain en werkt ook volgens een proof-of-work systeem. De fundamenten komen dus erg overeen al zijn er een aantal verschillen. Waar Bitcoin een maximaal aantal heeft vastgesteld van 21 miljoen munten is dit bij DOGE 100 miljard coins. Bitcoin en Litecoin kunnen dienen als het goud en zilver van de crypto wereld. Dogecoin is misschien wel een toekomstig betaalmiddel. Onlangs vroeg Elon Musk nog aan zijn volgers of hij Dogecoin zou moeten accepteren als betaalmiddel voor Tesla. Met dit soort berichtgeving is het overigens niet duidelijk of hij dit serieus overweegt. De kans is echter vrij klein aangezien Bitcoin werd afgezet als betaalmiddel door het energieverbruik. Bij de Dogecoin is dit dan weliswaar minder maar er wordt eveneens gebruikgemaakt van het energieslurpende proof-of-work systeem.

Voordelen Dogecoin

Om een goed overzicht te geven van alle voordelen die Dogecoin te bieden heeft, is hieronder alles op een rijtje gezet:

  • Door het grote aanbod van munten zal Dogecoin meer capabel zijn voor kleine transacties.
  • Het is makkelijker om Dogecoin te mijnen aangezien er minder concurrentie is dan bij Bitcoin.
  • De meme zorgt voor herkenbaarheid en een hoge naamsbekendheid
  • Met Elon Musk heeft Dogecoin een drijvende kracht voor de ontwikkeling van naamsbekendheid en aankopen. Hij kan veel invloed uitoefenen. De eigenaar van Tesla heeft gehint op het invoeren van deze cryptocurrency als betaalsysteem. Ook zou hij met een toekomstige ruimte reis letterlijk een Dogecoin op de maan leggen.

Nadelen Dogecoin

Er zijn ook wat nadelen verbonden aan de Dogecoin:

  • Er zit geen actief team achter. De software is nu al 2 jaar oud zonder enige updates. Hierdoor loopt het qua ontwikkeling erg achter vergeleken met andere altcoins.
  • De Dogecoin heeft geen onderscheidende software ontwikkeld. Daarom is het niet echt een interessant project om in te investeren voor de ontwikkeling van cryptocurrencies.
  • Het is van origine opgezet als een grap en heeft daardoor niet veel onderliggende waarde. Veel beleggers nemen de Dogecoin om deze reden niet al te serieus en noemen het een luchtbel

Dogecoin nieuws

De prijs van Dogecoin wordt voornamelijk gedreven door het twittergedrag van Elon Musk.
Als hij ludieke acties weet uit te halen zoals een Dogecoin letterlijk op de maan leggen dan stijgt de prijs. Dit maakt Dogecoin een erg riskante belegging want als Elon Musk overstapt naar een ander project kan dit een zeer negatief effect hebben. Zolang het positieve nieuws vanuit Elon Musk voortduurt zijn er echter nog veel winsten te behalen.

Dogecoin kopen

Wil je weten op welk platform je het beste Dogecoin kunt kopen? Op onze Dogecoin kopen pagina vind je een uitgebreide uitleg over de goedkoopste en meest gebruiksvriendelijke platformen.

Dogecoin koers

Ben je benieuwd naar het verloop van de koers van Dogecoin? Op onze Dogecoin koers pagina vind je alle informatie over de huidige koers, de koers in het verleden en de koersverwachtingen.

Hi, hoe kunnen wij helpen?