Hardware wallet

Een hardware wallet is een apparaatje dat je via de USB poort of een ander soort verbinding op de computer aangesloten kan worden en waarop je een bitcoin of andere cryptocurrency wallet kan installeren.

hardware-wallet


Inhoudsopgave van deze pagina:
– Wat is een hardware wallet?
– 3 andere (alternatieve) manieren van “cold storage”
– Waarom een hardware wallet?
– De 2 beste hardware wallets?


Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaatje dat je via de USB poort of een ander soort verbinding op de computer aangesloten kan worden en waarop je een bitcoin of andere cryptocurrency wallet kan installeren. Op deze apparaatje kun je veilig je bitcoins of altcoins bewaren. Het is een soort bitcoin/altcoin kluis ook wel bitcoin locker genoemd wat erg veilig is. Je kunt de bitcoins ook verzenden en ontvangen vanuit je wallet dat geinstalleerd is op het apparaatje. Verder is een hardware wallet een vorm van cold storage. Dat wil zeggen dat je de toegang tot je wallet via je private key offline bewaard en alle online bestanden verwijderd.

Daarnaast heb je nog 3 andere vormen van cold storage

  1. Paper wallet
    Een paper wallet is een vorm van cold storage waarbij jij je private key op papier zet en er voor zorgt dat het niet online komt. Je hebt dus alleen toegang tot je bitcoins door middel van je private keys offline. Een bitcoin wallet bestaat namelijk uit een ‘public key’ en een ‘private key’. De public key is het adres om je bitcoins heen te sturen en de private keys is zeg maar de sleutel om de bitcoins te kunnen versturen (je pincode).
  2. Brain wallet
    Een brain wallet is een concept waarbij je je private key onthoudt aan de hand van een ‘recovery phrase’ of wel je private key onthouden aan de hand van een ‘herstelling zin’. Je herstelling zin is zeg maar een geheugen steuntje om je private key uit je hoofd te onthouden. Je bent de enige die je eigen eigen private key weet en het nadeel is dat als je je private key vergeten bent of je overlijdt, dan ben je voor altijd je bitcoins kwijt.
  3. Wallet op een offline computer
    Tegenwoordig zijn een goedlopend laptop of computer niet zo prijzig. Als je toch winst hebt, kan je net zo goed investeren in een extra computer waarmee je die gebruikt om alleen je bitcoins of andere cryptocurrency op te slaan zonder gebruik te maken van het internet. Dus je hebt zeg maar een offline computer met een wallet. Doordat je offline computer niet online gaat, is het niet mogelijk voor hackers om je bitcoins te stelen.

EEN HARDWARE WALLET IS ÉÉN VAN DE MEEST VEILIGE MANIEREN OM CRYPTO VERMOGEN OP TE SLAAN!

Waarom een hardware wallet?

Er zijn verschillende redenen hiervoor waarom je je bitcoins en altcoins op een hardware wallet moet opslaan. Daarnaast bestaat er verschillende soorten investeerders in cryptocurrency. Zo zijn er investeerders die het vooral gebruiken om betalingen te doen en anderen als investering. Ook is er in het verleden vele bitcoins en andere cryptomunten gestolen doordat een wallet op een online computer makkelijker gehackt kunnen worden door hackers. Zij verkrijgen toegang tot de wallet op een online computer en kunnen de bitcoins naar een andere wallet verzenden. Een hardware wallet kan dus goede uitkomst bieden om je wallet met je bitcoins of anderen cryptomunten offline op te slaan (cold storage) zodat het niet mogelijk is dat je wallet gehackt wordt. Dit is tevens 1 van de beste oplossing om je cryptocurrency offline op te slaan omdat je je munten voor een langere tijd bewaar in de hoop dat de prijs omhoog schiet. Dit is toch veel veiliger dan als je je munten op een online computer bewaar en baal als je gehackt wordt. Het is tevens ook eenvoudig om vanuit je cold storage je bitcoins te verkopen door de hardware wallet in te pluggen in je computer en het via een veilige online omgeving weer te verkopen. Een hardware wallet is dus zeer veilig en gebruiksvriendelijk.

De 2 beste hardware wallets

Er zijn verschillende soorten hardware wallets verkrijgbaar en variëren in toepassingen. De prijzen kunnen hierdoor enorm verschillen. Je moet er toch goed over nadenken wat je uiteindelijk wil doen met je cryptomunten om te vergelijken welke hardware wallet het beste bij je past. Een hardware wallet werkt als een soort USB stick met geavanceerde veiligheid toepassingen waarop een wallet is geïnstalleerd om je bitcoins te beschermen. Hierop kun je transacties en updates verrichten in een veilige online omgeving.

Trezor hardware wallet

Trezor is een van de beste hardware wallet op dit moment. Het is goed beveiligde hardware wallet waarop je niet alleen bitcoins, maar ook verschillende altcoins zoals Ethers, Litecoin, Zcash en Dash op kan slaan.
Je kan verschillende wallets installeren op de Trezor waaronder Multibit HD.
Bij de aankoop van de Trezor krijg je een kaartje waarop je de ‘recovery seed’ kan schrijven. Bij verlies of diefstal van de Trezor kan je hiermee je saldo terughalen in een nieuwe wallet. Verder kan je een pincode invoeren om toegang te krijgen tot je wallet. Op het display waar de pincode ingevoerd dient te worden wisselen de cijfers elke keer waardoor jouw pincode moeilijker is om te hacken. Bij elke mislukte poging om de pincode in te voeren neemt de tijd waarna je het weer kan proberen toe, zodat het onmogelijk is om hem te raden. Verder kan je ook nog gebruik maken van de encrypted wachtwoord.

Voordelen:

  • Verschillende soorten toepassingen m.b.t. beveiliging
  • Verschillende wallets
  • Verschillende altcoins

Nadelen:

  • Relatief hoge prijs
  • Beperkt aantal altcoins

Ledger Wallet

De ledger wallet is ook een van de beste hardware wallet op dit moment. Het is een relatief iets goedkopere en simpelere hardware wallet in vergelijking met de Trezor wallet. Echter heeft de Ledger ook een nieuw uitgebreide type die veel meer geavanceerd is en relatief duur is. Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor de Ledger. De Ledger Nano S is een hardware wallet die verschillende cryptocurrency ondersteund. Je kan meerdere cryptocurrency adressen gebruiken met een en dezelfde hardware wallet. De Ledger Blue daarentegen is meer geavanceerd met een touchscreen en heeft een top beveiliging. Het is een hardware wallet waarmee je het kan aansluiten met een USB of via bluetooth. Daarnaast kan je op de Ledger Blue naast Bitcoin ook andere verschillende altcoins opslaan. Binnenkort worden er meerdere altcoins ondersteund op de Ledger blue. Ook ondersteund de Ledger Blue verschillende wallets en het werkt ook met zijn eigen wallet. In vergelijking met de Ledger Nano S is de Ledger Blue aanzienlijk duurder en kost het maar liefst 274,80 euro.

Voordelen:

  • Simpel en gebruikersvriendelijk
  • Redelijk prijs (Ledger Nano S)
  • Ondersteuning van verschillende soorten altcoins + meer in de toekomst
  • Ondersteuning verschillende soorten wallets
  • Verschillende modellen

Nadelen:

  • Nog niet alle cryptocoins worden ondersteund
  • Levertijd duurt lang
  • Niet overal verkrijgbaar
Hi, hoe kunnen wij helpen?