Cryptocurrency Exchange

Voordat wij uitleggen wat een Cryptocurrency Exchanges precies is, waar je op moet letten geven wij direct eerst de top 5 Exchanges weer. Verderop op deze pagina bespreken wij alle voordelen en nadelen van iedere Exchange zodat jij de perfecte keuze voor jouw persoonlijke situatie kan maken!


Inhoud van deze pagina:
– Top 10 Crypto exchanges
– Voordelen & Nadelen per Exchange

Nieuw in de “crypto wereld”? Begin dan hier:
– Wat is een cryptocurrency exchange?
– Hoe werkt een cryptocurrency exchange?
– Welke exchange kun je het beste gebruiken?


TOP 10 Cryptocurrency Exchanges

=====TABEL====

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een cryptocurrency exchange is een handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Er zijn verschillende exchanges met verschillende functionaliteiten. Zo zijn er handelsplatformen waar je cryptocurrency munten kunt verhandelen tegen geld of andersom. Verder heb je exchanges en zelfs brokers zoals plus500, markets.com, avatrade, etoro, trade.com waar je onder andere met beleggingsinstrumenten op kunt speculeren. Zo kan men bijvoorbeeld speculeren op prijsveranderingen en met een volatiele markt als Bitcoin, Ethereum en andere top altcoins, kan er enorme rendementen gemaakt worden. Het is net hetzelfde als beleggen maar dan in cryptocurrency. Enkele instrumenten die relevant zijn,de stoploss plaatsen of long/short gaan op een bepaalde prijs. Een stoploss is een order die geplaatst kan worden op een bepaalde prijs van een cryptocurrency. Zodra de cryptocurrency een bepaalde prijs bereikt, wordt het automatisch verkocht. Daarnaast zijn er hefboomproducten zoals long and short waar je op kunt speculeren. Je koopt namelijk een contract op een bepaalde prijs met een looptijd. Hoe korter de looptijd, hoe risicovoller het wordt omdat je je inleg kwijt kan raken, maar hoe hoger de rendementen kunnen worden. Als je speculeert dat een cryptocurrency omhoog gaat, kan je een long contract ook wel een call optie genoemd kopen. Als je gelijk hebt dat het binnen een bepaalde tijd stijgt, kan je erop verdienen. Als je speculeert dat een cryptocurrency omlaag gaat, kan je een short contract ook wel een put optie genoemd kopen. crypto-exchange

Er worden allerlei cryptocurrency aangeboden op een exchange. De bitcoin koers kan invloed hebben op de koersen van de altcoins. Er zijn verschillende exchanges die altcoins aanbieden. Niet alle exchanges bieden dezelfde altcoins aan. Waar ligt dat aan? Veel exchanges zijn nog gebaseerd met de locaties waar ze opgericht zijn. Zo richt Bitfinex vooral op investeerders uit china/Azie en bieden vooral cryptocurrency munten aan die ontwikkeld zijn in China/Azie. IOATA is een van de beste cryptocurrency momenteel en zit in de top 10 coinmarketcap. Deze munt is echter niet beschikbaar op alle top exchanges. Bitfinex biedt deze coin aan en zoals eerder vermeldt is het begrijpelijk omdat IOATA een chinese coin is.

Daarnaast kunnen de altcoins enorm veel stijgen dankzij de goede ontwikkelen en roadmap.

====TABEL Top 5: Beste crypto exchanges====

Hoe werkt een cryptocurrency exchange?

Het is een soort online wisselkantoor maar dan voor digitale munten. Je kan dus verschillende cryptocurrency munten kopen en verkopen door je bitcoin bijvoorbeeld in te wisselen voor Ethereum voor een bepaalde prijs uitgedrukt in bitcoin. Dat kan door middel van het verzenden van bitcoins vanuit je hardware wallet naar een exchange wallet. Vanuit je bitcoin exchange wallet kan je andere cryptocurrency coins kopen zoals Ethereum. Deze coins ontvang je vervolgens op je cryptocurrency wallet op de exchange zoals de ethereum wallet.Deze munten kunnen vervolgens verder verzonden worden vanuit de exchange naar je hardware wallet. Verder kan de koers van de bitcoin of andere cryptocurrency beïnvloed worden door vraag en aanbod en op een exchange kan je hier op inspelen/speculeren door middel van hefboomproducten. Het is dus een soort broker oftewel handelsplatform maar dan voor cryptocurrency.

Wat zijn de mogelijkheden voor bitcoins en altcoins op een exchange?

  • Je kan je cryptocurrency bewaren op een exchange.
  • handelen met hefboomproducten om de hoeveelheid van je coins te verhogen.
  • Je krijgt ondersteuning mocht er wat mis gaan met je transactie.


Waar moet ik opletten als ik mijn bitcoin of altcoin op een exchange wil gaan zetten?

Voordat je je bitcoin of andere cryptocurrency coin op een exchange wil gaan zetten, zijn er een aantal punten waarop je moet gaan letten. Dit kan namelijk cruciaal zijn omdat je je bitcoin of andere cryptocurrency coin kwijt kan raken. Hier zijn de punten waarop je moet gaan letten:

  • controleer het bitcoin adres of cryptocurrency adres van de exchange. Lees het goed door of het daadwerkelijk om een bitcoin adres of cryptocurrency adres gaat waarop je het moet gaan overmaken. Als je bijvoorbeeld bitcoins overmaakt naar een andere cryptocurrency adres van de exchange ben je je bitcoins kwijt.
  • Let op het aantal eenheden dat minimum overgemaakt dient te worden. Sommige exchanges accepteren niet dat je minder dan 1 coin overmaakt zoals 0.0003 bijvoorbeeld
  • Het kan soms even duren voordat de cryptocurrency munt of bitcoin op een exchange binnengeboekt worden. Hou daar rekening mee! Het kan niet langer dan 24 uur duren en mocht dat zo zijn, contact opnemen met de exchange support team.

Wat bedoelen wij met een coinmarketcap?

Wij bedoelen met een coin market cap waarin een overzicht te zien is hoeveel token/coins in omloop zijn met de huidige koersen en hoeveel maximale tokens of coins nog gecreëerd kunnen worden door middel van minen.

=====TABEL!=====

Welke exchange kun je het beste gebruiken?

Elke exchange heeft zijn eigen interface en ieder persoon heeft  zijn persoonlijke  voorkeur welke website hij gebruiksvriendelijker vindt. Hieronder een top 18 overzicht van de exchanges over de hele wereld waar veel gehandeld wordt. Echter, bieden sommigen exchanges niet veel cryptocurrencies aan. Ze bieden vooral coins aan met een grote marketcap en volume. Deze coins kunnen veel fluctueren waardoor de koers veel schommelt en er te verdienen valt. Zo uit de tabel te zijn zijn er verschillende exchanges die een beperkt aantal cryptocurrency aanbieden. Het zijn voornamelijk bekende coins waarvan de volume groot is en hierdoor kan de koers schommelen.

=====TABEL!=====

Hi, hoe kunnen wij helpen?