Crypto koersen

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele crypto koersen om zo de juiste koop- en verkoopmomenten te kiezen. Op Cryptocoinia vind je alle live crypto koersen zodat je altijd op de hoogte bent. De koers van cryptomunten is over het algemeen erg volatiel. Dit betekent dat het relatief gezien erg veel beweegt. Dit maakt het een stuk meer risicovol dan bijvoorbeeld aandelen maar er valt ook veel meer winst te behalen in een korte periode.

Hieronder zie je live crypto koersen van de grootste cryptomunten:

Momenteel is de crypto wereld enorm aan het groeien. Steeds meer investeerders duiken in de crypto’s. Hierdoor is vanaf januari 2021 al een flinke stijgende lijn waar te nemen in de koersprijzen van vrijwel alle cryptomunten, al zien we koersen wel fluctueren. Hierbij is Bitcoin het vlaggenschip van de koers van alle cryptomunten. Als de Bitcoin over het algemeen stijgt, volgt de rest. Toch neemt de marktdominantie van Bitcoin af en kiezen steeds meer mensen voor kleinere altcoins omdat hier meer winsten te behalen zijn. Daarnaast komen nieuwere altcoins met betere technieken. Zal er binnenkort een nieuwe cryptocurrency komen die de marktdominantie overneemt?

Cryptocurrency koers en koersverwachtingen

Wil je meer te weten komen over de koers per cryptomunt? Klik op jouw gewenste munt voor een analyse over de huidige koers met daaropvolgend een verwachting voor de toekomst. De live crypto koers kan je bekijken in zowel euro’s als usd. Klik hieronder op de cryptocurrency waar je geïnteresseerd in bent en je vindt alles over de koersen.

Begrippen met betrekking tot de koers

Wil je meer inzicht krijgen in de crypto koersen. Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van veelgebruikte begrippen. Hieronder vind je een opsomming met een korte uitleg:

Bull run

Een bull run vindt plaats wanneer er voor een lange periode een opwaartse trend lijn waar te nemen is. Dit is vanaf 2021 het geval, al zien we soms wel terugvallen. De koers van vrijwel alle cryptomunten is enorm aan het stijgen de laatste periode. Er vinden relatief kleine correcties plaats, maar over het algemeen is er een stijgende lijn. ‘Bullish’ is een gerelateerd begrip wat je wel eens gehoord hebt. Dit wordt gebruikt als er een verwachting is dat de koers verder zal gaan stijgen.

Bear market

Een bear market is het tegenovergestelde van een bull run. Hierbij vindt een neerwaartse trendlijn plaats over een langere periode. De koers van alle cryptomunten daalt maar dit biedt ook weer kansen. Als je op een goed moment inkoopt op een lage prijs kan je daar namelijk enorm van profiteren indien een bull run weer begint.

All-time high

Dit duidt de hoogste koers waarde aan van een bepaalde cryptomunt.

Steun- en weerstandslijnen crypto

Dit vormt de basis van de technische analyse die je kunt uitvoeren op basis van de crypto koersen. Een steunlijn is een psychologische lijn waar de koers op steunt waardoor hij niet verder zakt. Een weerstandslijn is weer het tegenovergestelde waarbij een bepaald punt moeilijk te doorbreken is door de koers waardoor er geen verdere stijging plaatsvindt. Deze steun- en weerstandslijnen kun je herkennen als je goed de koers bestudeerd. Vervolgens kan je je eigen lijnen trekken om zo de koers enigszins te voorspellen. Over het algemeen is het zo dat hoe vaker een steun- of weerstandslijn getest wordt, hoe groter de kans is dat hij de volgende keer doorbroken wordt. Als een weerstandslijn bijvoorbeeld doorbroken wordt en de koers beweegt zich verder naar boven, dan kan deze weerstandslijn veranderen in een steunlijn.

Hi, hoe kunnen wij helpen?