Coinbase Exchange

Inhoud van deze pagina


Wat is Coinbase?

Coinbase Pro is één van de grootste crypto exchanges in de hedendaagse crypto wereld. Momenteel is Binance veruit het meest gebruikt maar Coinbase pro staat op nummer 2.
Een groot verschil tussen Binance en Coinbase is het aantal munten die er verhandeld worden. Hier heeft Coinbase Pro er bewust voor gekozen om het aantal cryptocurrencies te beperken. Zo worden alleen vertrouwde cryptocoins toegelaten tot dit platform. Zo positioneren zich als betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform.

Voordelen van Coinbase

Wat is Coinbase precies? Hieronder vind je een aantal voordelen van Coinbase Pro:

  • Doordat er veel actieve gebruikers zijn op Coinbase, heeft het een hoge liquiditeit. Je kan je crypto’s daarom snel kopen of verkopen.
  • Enorm gebruiksvriendelijk. Coinbase is misschien wel het makkelijkste platform om een account aan te maken. Daarnaast is het verhandelen van crypto’s ook erg toegankelijk. Als ondersteuning voor de bruikbaarheid is er ook een leerprogramma op Coinbase. Hiermee worden gebruikers beloont met een crypto vergoeding als ze meer leren over de crypto wereld.
  • Coinbase Pro is veilig. Mocht je crypto gestolen worden uit je Coinbase wallet dan ben je daarvoor verzekert. Dit maakt het mogelijk dat je nooit zomaar je bitcoin of altcoins kwijt bent.

Enige kanttekeningen van de Coinbase exchange zijn dat de transactiekosten relatief hoog liggen vergeleken met concurrenten. De Coinbase fees in Nederland zijn momenteel 1,49% van de totale transactie voor ieder aan- of verkoop. Daarnaast kan je bijvoorbeeld niet gemakkelijk geld overmaken via iDEAL zoals de meeste Nederlanders gewend zijn.

Wanneer is Coinbase iets voor mij?

Coinbase is een top platform voor beginners. De app en website zijn enorm gebruiksvriendelijk. Het aanbod is niet te groot is in coins en de cryptomunten die erop staan al bewezen krachten zijn in de crypto wereld. Hierdoor kan je leren handelen in de crypto wereld op de meest veilige manier. Hier wordt je niet overweldigt door het groot aantal opties, maar kan je op een fijne manier vertrouwd worden met het verhandelen in crypto’s. Je bent daarnaast verzekert voor verlies van je cryptomunten zodat je relatief relaxed kan meeliften van de stijging in de crypto wereld. Als beginner kun je ook nog eens terecht op leerplatform van Coinbase. Hier wordt leren beloond met zowel kennis als crypto. Wil je graag een veilig platform waar je de crypto markt als beginner beter kan leren kennen? Dan is Coinbase iets voor jou!

Coinbase Nederland

Coinbase is geen Nederlands platform. Daarom zul je wel bekend moeten zijn met de Engelse taal om een fijne gebruikerservaring te hebben. Als je een soortgelijk platform zoekt maar liever alles in het Nederlands hebt, kun je kiezen voor Bitvavo.

Coinbase account aanmaken

Wil je een account aanmaken voor de Coinbase exchange? Dit kan via deze link.
Vervolgens gaat het aanmelden vrij simpel. Hieronder vind je een opsomming van de stappen die je moet doorlopen:

  • Vul je naam, achternaam, e mailadres en wachtwoord in
  • Vervolgens wordt een bevestigingsmail naar je opgegeven e-mailadres gestuurd. Klik op de link om door te gaan.
  • Om de veiligheid te waarborgen wordt er ook nog een verificatie bericht naar je mobiel gestuurd. Voer hiervoor je mobiele telefoonnummer in en druk op ‘send code’.
  • Kijk bij je Sms-berichten. Als het goed is heb je hier nu een 7-cijferige code staan. Voer deze in en klik op ‘submit’.
  • Daarna moet je nog enkele algemene informatie toevoegen zoals nationaliteit, geboortedatum, werkstatus et cetera. Deze informatie heeft Coinbase nodig om de veiligheid van het platform en zijn gebruikers te garanderen.
  • Kies een identiteitsbewijs om je identiteit te verifiëren

Geld storten op Coinbase

Als je je account hebt aangemaakt is de volgende stap natuurlijk geld storten op je Coinbase pro account. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan de keuze maken tussen je bankrekening en Creditcard. Met je creditcard kun je direct kopen maar dit kost wel iets meer. Bij het koppelen van je bankrekening moet je ongeveer 4 tot 5 dagen wachten.

Coinbase PayPal

Je Coinbase account kan je ook koppelen met je PayPal. Ga hiervoor naar ‘settings’ en kies ervoor om een nieuwe betaaloptie toe te voegen. Kies vervolgens voor PayPal en je wordt doorgelinkt naar je account waarmee je de koppeling kunt voltooien.

Hi, hoe kunnen wij helpen?