Crypto is het nieuwste modewoord in de financiële wereld en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Cryptocurrencies zijn digitale activa die kunnen worden uitgewisseld en gebruikt om goederen en diensten te kopen zonder dat daarvoor traditionele banksystemen of gecentraliseerde financiële instellingen nodig zijn. Crypto is in populariteit gegroeid omdat het een veilige, transparante en gedecentraliseerde manier van handelen en investeren biedt. Met een scala aan verschillende platforms, beurzen en tokens kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Dit artikel geeft een inleiding in de wereld van crypto.

Voordelen van crypto

Wat zijn de voordelen van crypto?

  • Het is sneller – Crypto transacties worden veel sneller verwerkt dan andere soorten betalingen. Dit komt omdat de blockchain technologie de noodzaak elimineert om via een centrale autoriteit te gaan om elke transactie te bevestigen. 
  • Het is goedkoper – Er zijn zeer lage transactiekosten bij het betalen met crypto. Dit komt omdat er geen tussenpersonen zijn om de betaling te verwerken, in tegenstelling tot bij een creditcard.
  • Het is toegankelijker – Iedereen met toegang tot internet kan deelnemen aan de crypto-economie. Er zijn geen geografische of demografische beperkingen. 
  • Het is veiliger – Gegevens worden beveiligd door cryptografie, waarbij geavanceerde wiskundige algoritmen worden gebruikt om gevoelige gegevens te versleutelen. Dit maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. 
  • Het is transparanter – Omdat de transacties worden geregistreerd en geverifieerd door een netwerk van computers, is het niet nodig te vertrouwen op een centrale autoriteit om de betaling te verwerken. Hierdoor ontstaat een transparante en controleerbare registratie van alle transacties.

Verschillende soorten crypto

Wil je investeren in Kadena crypto? Of een andere soort crypto? We vertellen je meer over een aantal soorten crypto.

  • Cryptocurrency – Het bekendste type crypto is de cryptocurrency. Dit zijn digitale activa die gebruikt kunnen worden bij online transacties of als investering. De populairste cryptocurrencies zijn Bitcoin, Litecoin, XRP, Ethereum en Bitcoin Cash. 
  • Utility Tokens – Utility tokens worden ook wel app coins of app tokens genoemd. Dit zijn cryptocurrencies die worden gebruikt om toegang te krijgen tot een specifieke applicatie of dienst. Ze zijn niet bedoeld als investering. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om gebruikers een manier te geven om toegang te krijgen tot een specifiek product of dienst. 
  • Security Tokens – Security tokens zijn een soort digitale activa die gedekt worden door reële activa zoals eigendom, aandelen of cash flow. 
  • Hybride tokens – Hybride tokens combineren verschillende kenmerken van andere soorten crypto. Een hybride token kan bijvoorbeeld zowel een security token als een utility token zijn. Stablecoins – Stablecoins kunnen worden beschouwd als een soort hybride token. Ze zijn ontworpen om minder volatiel te zijn dan andere crypto’s en worden ondersteund door activa zoals vastgoed of grondstoffen. 
  • Non-Fungible Tokens – Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn een type crypto dat niet kan worden geruild tegen andere tokens van hetzelfde type. Het zijn unieke en niet-verwisselbare tokens die een uniek activum vertegenwoordigen. NFT’s worden het meest gebruikt in gaming.
Hi, hoe kunnen wij helpen?