Mary Hard Fork Cardano

Voor 1 maart staat een nieuwe update gepland voor het Cardano-netwerk. Maar wat houdt deze nieuwe update precies in en wat voor effect kan dit hebben op de koers? Je leest het in deze blog.

Wat houdt de update in?

De update maakt het mogelijk voor gebruikers en ontwikkelaars om zelfgemaakte cryptocurrencies op het Cardano netwerk te creëren. Hierdoor zal het Cardano netwerk aanzienlijk groeien als alles goed verloopt. Er is al een testfase geweest van een maand op het testnet. Hierdoor is het vertrouwen groot dat alles probleemloos gaat.

Welke cryptocurrencies hebben deze mogelijkheid nog meer?

Cardano is niet de enige cryptocurrency waarbij een ontwikkelaar zijn eigen munt kan opzetten. Verschillende cryptovaluta gingen ze voor. De meest bekende zijn hieronder opgesomd:

  • Ethereum
  • Neo
  • EOS

Met Cardano hebben ze er dus een grote concurrent bij die een volgende stap zet naar een digitaal betaalmiddel.

Waarom zou je een crypto munt beginnen via een bestaand netwerk?

Als ontwikkelaar heb je de keuze om je cryptomunt te lanceren op een nieuw- of bestaand platform. Het zelf ontwikkelen van een eigen blockchain is echter enorm arbeidsintensief en benodigd een flinke dosis programmeerkennis. De drempel om een munt lanceren via een bestaand platform is dus veel lager.

Wat zijn de voordelen voor Cardano met de Mary Hard Fork?

Doordat mensen hun eigen munt ontwikkelen via het Cardano netwerk zal dit de munt enorm versterken. Non Fungible Tokens (NFT’s) kunnen onder andere toegevoegd worden aan de Cardano blockchain. Dit is een token wat een uniek activum representeert. Het kan bijvoorbeeld een kunstwerk representeren. NFT’s kunnen niet zomaar vervalst worden. Dit is namelijk een probleem wat speelt bij verzamelitems tegenwoordig. Het is soms moeilijk te achterhalen of het origineel is. Dit probleem wordt opgelost met het creëren van NFT’s hiervoor. Dit voegt toe aan de functionaliteit van het Cardano platform waarmee het een stap verder komt als potentieel werkzaam betaalmiddel.

Wat voor effect kan de Mary Hard Fork hebben op de koers?

Dit soort grote aankondigingen zorgen over het algemeen voor een flinke stijging in de koers als alles goed verloopt. Smart contracts zijn alleen nog niet actief na deze update. Als de smart contracts zijn toegevoegd, wordt Cardano volledig geoperationaliseerd.
Dit zal naar verwachting ergens in de komende maanden plaatsvinden. Al met al kan de prijs van Cardano ontzettend toenemen door deze aankondigingen. De eerste grote verandering zal dus plaatsvinden op 1 maart. Houd deze munt zeker in de gaten de komende maanden.

Hi, hoe kunnen wij helpen?