Dogecoin

De laatste weken is de dogecoin veel in de belangstelling gekomen. De cryptomunt is begonnen als een grap. Jackson Palmer (1 van de oprichters van DOGE) gaf bij de oprichting al aan dat zijn doel was om te bewijzen dat mensen in alle cryptomunten investeren zonder research.
Dit zou bewezen worden als mensen zelfs in een coin zouden investeren zonder plan of ambities. Mensen zouden zelfs investeren in een munt waarbij een meme van een hond de naam en het uiterlijk zou representeren. Ironisch gezien werd dogecoin binnen relatief korte tijd een van de grootste munten. Hoe kan dit? En wat zijn de laatste updates over de dogecoin? Je leest het in deze blog.

Wat is de dogecoin?

Dogecoin is dus enerzijds opgezet als grap maar anderzijds ook om op enkele ontwikkelingen in te spelen op de markt. Bij de Bitcoin wordt namelijk schaarste gecreëerd doordat er een uiteindelijk maximum te vergeven munten zijn. Dogecoin is een cryptomunt die volledig decentraal is, waarbij er geen maximum bestaat. Doordat er oneindig veel munten in omloop gebracht kunnen worden is er wel sprake van constante inflatie. Dogecoin draait nog op twee jaar oude software waarbij de ontwikkelingen vrijwel stil lagen. Daar komt in de toekomst echter verandering in.

Waarom is de dogecoin zo gestegen in waarde?

De cryptomunt is de laatste tijd enorm gestegen in waarde. Dit komt niet door hun doordachte roadmap of grootse ontwikkelingen. Dit komt voornamelijk door de aandacht die het kreeg van verschillende celebrities. Hieronder een verzameling van beroemde personen die interesse hebben getoond in de Dogecoin:

  • Elon Musk. De meest spraakmakende van het stel is de eigenaar van Tesla. Het is bijzonder te noemen hoeveel invloed Elon Musk heeft op de crypto markt. Met elke tweet die hij eruit stuurt, schiet de koers van desbetreffende munt omhoog. ‘Doge is ondergewaardeerd’, ‘Dogecoin to the moon’, het zijn enkele van de vele uitspraken die Elon Musk recentelijk heeft geplaatst. Zolang de eigenaar van Tesla bijna dagelijks blijft tweeten over Dogecoin zal het blijven stijgen in populariteit.
  • Snoop Dogg. De Amerikaanse rapper heeft ook aandacht gegeven aan de dogecoin. Met zijn artiestennaam lag de link natuurlijk voor de hand om een grap erover te maken. Hij heeft een fotoshop van zichzelf geplaatst waar zijn gezicht is vervangen door het gezicht van de Dogecoin.
  • Jake Paul. De populaire youtuber heeft zich eveneens uitgesproken over de cryptomunt. Hij gaf hier aan dat Dogecoin het jongere broertje is van Bitcoin.

Wat zijn de laatste updates voor Dogecoin?

Door de tweets van verschillende beroemdheden is deze munt dus steeds in waarde gestegen. Wat zal er gebeuren in de toekomst? De developers van Dogecoin melden dat ze een software update zullen uitvoeren. Ze willen hierbij aanpassingen maken zodat de software de schaalbaarheid aankan. Daarnaast worden de veiligheidsproblemen getackeld. Deze software was namelijk verouderd door 2 jaar inactiviteit. Dit goede nieuws kan mogelijk betekenen dat de prijs nog verder zal stijgen. We zullen je op de hoogte houden van al het laatste nieuws betreffend de crypto valuta.

Hi, hoe kunnen wij helpen?