Er is de afgelopen maand veel gebeurt in de crypto wereld. Met name de nummer 1 cryptocurrency bitcoin met liefst een market cap van 166+ miljard inmiddels! Veel analisten hadden verwacht dat de bitcoin de koers van $ 10.000,00 zou gaan halen aan het einde van het jaar en de koers van de bitcoin is inmiddels al $ 9.618,99,- en december is nog geen eens begonnen.

Wat is de afgelopen maand allemaal gebeurd?

  1. De Segwit2x zou aangekondigd worden en plaatsvinden tot er besloten werd om het af te blazen waardoor de koers van bitcoin veel daalde tot zelfs onder de $ 5000 dollar! Zo waren er veel 2 groepen ontstaan in de bitcoin community. Een groep die juist wilde dat Segwit2x werd toegepast en een groep tegen Segwit2x. Uiteindelijk is er toch een groep miners die alsnog de Segwit2x hebben toegepast die plaatsvond op block 494,784 en dat was op 17 november. Bitcoin heeft dus flinke bewegingen gehad in november en in vergelijking tot de laagste punt en hoogste punt is bitcoin bijna 100% gestegen. Met een market cap van 166 miljard waarbij miljarden dollars flueteerden is bizar.
  2. Bitcoin cash, de hard fork van Bitcoin heeft in november ook flinke schommelingen gehad. Zo kwam er na voren dat er op 13 november ook een hard fork voor bitcoin cash zou plaatsvinden en daarnaast claimde velen dat bitcoin cash de vervanger zal worden van bitcoin omdat bitcoin in de toekomst voor problemen kan zorgen wat bij bitcoin cash niet het geval is. Zo schoot de prijs van bitcoin cash van $ 600,00 naar een hoogtepunt van $1953,67.
  3. De bitcoin Gold werd geintroduceerd op een aantal exchanges zoals bij Bittrex. Investeerders die bitcoins in hun wallet hadden op bittrex kregen de bitcoin gold 1 op 1 mits zij hun bitcoins wel langer dan 2 weken in hun wallet hadden. De prijs van bitcoin gold flueteerde ook enorm en ging van $535,00 naar $ 112,00 en weer vervolgens naar $ 462,00.
  4. Er heeft daarnaast nog een ‘nieuwe fork’ plaatsgevonden door een anoniem groep die zich zelf ‘bitcoin diamond foundation’ noemen waarbij de bitcoin diamond is ontstaan die plaatsvond op block 495.866. Echter, word het niet door iedereen geaccepteerd en ondersteund. De bitcoin diamond zal maar liefst 4.2 miljard munten kunnen creeren. Dat is veel meer dan zijn voorgangers. Ook hier kreeg je bitcoin diamond in je wallet als je bitcoins had op een wallet die de bitcoin diamond ondersteunt. Binance ondersteunt dit en de prijs flueteerde van $65,00 dollar – $100,00.
  5. Niet alleen bitcoin flueteerde maar ook andere altcoins. Na een bloedbad van vele cryptocurrencies in september en oktober die veel waarde verloren, herpakte de meeste altcoins zich snel op. Sommige hebben zelfs een nieuwe hoogtepunt bereikt zoals Dash, Ethereum, litecoin en Monero.

 

Wat kunnen wij verwachten van de maand december?

Er staan in ieder geval geen hard forks op de programma maar vele investeerders kunnen bij de psychologische grens van $10.000,- fiat gaan waarbij zij dus hun bitcoins gaan verkopen om winst te nemen en wachten tot bitcoin een correctie maakt om vervolgens weer in te stappen. Er kan dus nog veel gebeuren met de koers van Bitcoin in de maand december. Daarnaast zijn er voor de altcoins nog vele updates/nieuws waarbij sommige altcoins met een rebranding komen zoals bij Lisk.

 

 

Hi, hoe kunnen wij helpen?