bitcoin-gold-hardfork

Bitcoin gold is de tweede ‘hard fork’ van bitcoin. In augustus 2017 vond de eerste ‘fork’ plaats waarbij de bitcoin werd gesplitst in 2 verschillende bitcoins. De tweede vorm van bitcoin wordt ook wel Bitcoin Cash genoemd. Bitcoin Cash bestaat pas 3 maanden en de tweede ‘fork’ heeft snel plaatsgevonden.

Bitcoin is nogmaals gesplitst op 25 oktober. Dit kan een negatieve invloed zijn op de originele munt bitcoin. Omdat er 2 splitsingen hebben plaatsgevonden in een korte tijd kan er in de toekomst verschillende forken plaatstvinden. Of dit positief kan zijn betwijfel ik. Bij de eerste fork waar Bitcoin Cash werd gecreëerd reageerde het sentiment negatief. De Koers van de bitcoin daalde enorm in augustus tot een laagte punt van 1600 euro. Nadat bitcoin cash op de ‘markt’ kwam was het sentiment omgeslagen naar positief. De bitcoin prijs steeg terwijl bitcoin cash in de eerste maand veel fluctueerde. De prijs steeg enorm en zakte vervolgens weer hard.
Bij de bitcoin gold is dit toch anders gegaan. Voordat de tweede fork plaatsvond, steeg de orginele bitcoin hard met maar liefst +/- 25% terwijl bitcoin cash redelijk stabiel bleef.

Wat kunnen we de komende tijd verwachten van bitcoin gold? Het sentiment met de komst van bitcoin gold was op zich niet zo positief. Zo waren er een groep mensen die suggereerden dat bitcoin gold een scam was vanwege het feit dat de bitcoin gold van tevoren werden gemined waardoor de miners hierop konden profiteerden.

Het verschil tussen de eerste ‘hard fork’ bitcoin cash en bitcoin gold zit in de distributie van de munten. Bitcoin gold is al van te voren ‘gemined’ is in vergelijking met bitcoin cash.Verder gaat 1 procent daarvan naar de development team voordat de cryptocurrency publiekelijk gaat. Wanneer de distributie van de munten uiteindelijk verdeeld zijn, worden ze ter beschikking gesteld aan het publiek door de development team.
Iedereen die in het bezit is van bitcoin, kunnen hun bitcoin gold claimen. De verhouding is 1 op 1 en dat betekent dat ieder gebruiker die in het bezit is van 1 bitcoin 1 bitcoin gold kunnen gaan krijgen.

Het doel van bitcoin gold is dat het development team de bitcoin decentraal willen maken. Zij willen namelijk niet dat de grote ‘miners’ macht kunnen uitoefenen op het netwerk omdat zij grote hoeveelheden coins kunnen ‘minen’. Daarmee willen ze verandering in brengen in het ‘minen’ waarbij de meest krachtige supercomputers ook wel Asics genoemd niet gebruikt kunnen worden voor het ‘minen’.
Daarnaast willen zij zoveel mogelijk gebruikers aantrekken om de bitcoin netwerk te ‘bevrijden’ van de grote bedrijven die deze munten kunnen aanbieden zodat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het netwerk systeem waardoor het meer toegankelijker wordt voor andere gebruikers.

Met de komst van de Bitcoin gold kunnen er enkele consequenties zijn met betrekking tot de hardware wallet. De bitcoin gold wordt niet ondersteund door de TREZOR wallet vanwege de risico’s die het kan oplopen waardoor het in gevaar kan komen. Aan de andere kant steunt het bitcoin gold wel. Als je dus bitcoins op de TREZOR hebt staan krijgt je daar bitcoin gold over.

Hi, hoe kunnen wij helpen?