Beleggen crypto tips

Hoe kunnen we succesvol beleggen in crypto? In dit artikel vind je 3 tips om meer succes te behalen. Dit zijn onmisbare tips om onze winstkans te verhogen. Dit kan betekenen dat we meer rendement halen over een langere periode. En dat is natuurlijk wat we willen: duurzaam resultaat.

Succesvol beleggen in Crypto heeft veel raakvlakken met succesvol beleggen in aandelen. Alhoewel minder, zijn ook aandelen risicovol. Vanuit die ervaring kunnen we veel leren over crypto beleggen. Zo vind je op de beleggerswebsite Happy Investors veel gratis artikels over succesvol lange termijn beleggen in aandelen. Hieronder bespreken we drie tips die zowel voor crypto als aandelen relevant zijn. Lees verder!

Tip 1. Onderzoek is de basis voor succesvol beleggen in crypto

3 Tips Succesvol Beleggen in Crypto dankzij Aandelen Ervaringen

De meest cruciale voorwaarde is dat je alleen belegt met geld dat je 100% kan verliezen. Met name bij crypto beleggen is cruciaal. Met deze tips kan je succesvol beleggen in crypto, maar ook wij hebben geen glazenbol. Het kan zijn dat de totale cryptomarkt instort. Wees daar op voorbereidt door het opvolgen van tip 2. 

Om je winstkans te verhogen tot succesvol beleggen in crypto, is het belangrijk dat je veel onderzoek doet. Dit is positief: je kan zelf je winstkans verhogen. 

Onze tip: vermijdt hype en meme coins. Deze verhogen je kans op geldverlies. 

Het is beter om veel onderzoek te doen naar de meest potentievolle cryptomunten. Welke cryptomunten worden gedekt door een groot bedrijf/project met lange termijn visie? Welke kunnen daadwerkelijk iets toevoegen aan de economie/wereld? En welke zullen steeds meer gebruikt worden? Denk aan Ethereum als voorbeeld. 

Kan jij de nieuwe Ethereum vinden? Dan loop je binnen. 

Wil je dit onderzoek niet zelf doen? Slim. Immers, het kost vele jaren aan kennis en ervaring om werkelijk succesvol te beleggen. Waarom het wiel opnieuw uitvinden, als je ook kan leren van experts die alle fouten gemaakt hebben. Zij kunnen je behoeden voor grote verliezen, en laten je in één keer goed beginnen. 

Een tip is om te kijken naar deze beste cursussen beleggen. Daar leer je succesvol beleggen in aandelen en ook in crypto. Tevens krijg je persoonlijke coaching, wat mijns inziens van grootste waarde is voor een goed begin!

Tip 2. Spreiding is essentieel voor succesvol beleggen in crypto voor langere periode

Een tweede belangrijke tip voor succesvol beleggen in crypto (en aandelen) is dat je veel spreiding aanbrengt. Dankzij spreiding kan je risico verminderen. Dit noemt men diversificatie. Dit effect geeft je statistisch gezien een hogere winstkans. 

Stel dat ik alleen Bitcoin koop. In dit geval ben ik volledig afhankelijk van één munt. Maar bij spreiding kan je meerdere munten kopen. Hierdoor neemt het individueel risico van één cryptovaluta af. Op de lange termijn, wanneer de markt stijgt, zal je de winstkans op positief (gemiddeld) rendement verhogen!

Tip: koop minimaal 20 tot 30 potentievolle cryptomunten aan. 

Een andere cruciale tip bij diversificatie: spreid ook geld buiten de cryptomarkt! Dit is diversificatie tussen verschillende investeringsmarkten. 

Het is noodzakelijk om ook geld buiten crypto te beleggen, zoals in aandelen en ETF’s (zie hierboven). Zo geeft men als tip om maximaal 3 tot 10% in crypto te beleggen, en de rest van je beleggingsvermogen te spreiden over lager-risico activa. 

In goede tijden zal je balen en denken “ik had meer winst kunnen hebben door het nemen van meer risico”. Maar in slechte tijden wil je liever te veel dan te weinig spreiden. Immers, je kan binnen een korte periode vrijwel al je geld verliezen met crypto beleggen. Je weet het nooit zeker!

Tip 3. Denk lange termijn en blijf vasthouden aan je crypto strategie

Wanneer je veel onderzoek verricht en de juiste mate van spreiding aanbrengt, is jouw positie voor succesvol beleggen in crypto (en aandelen) al sterk. Een derde tip voor succesvol beleggen (in het algemeen), is dat je lange termijn blijft denken. 

Succesvol beleggen in crypto begint met een strategie. Dit betekent dat je van te voren vaststelt hoeveel geld je in welke cryptomunten gaat investeren. Ook bepaal je wanneer je bijkoopt én wanneer je verkoopt. Dit laatste is belangrijk. Neem winst op basis van jouw vuistregels. De cryptomarkt kan heel hard stijgen. In momenten van euforie vergeet je winst te verzilveren, en als je pech hebt is het dan al snel te laat. 

Veel beginnende crypto beleggers maken de fout om af te wijken van haar strategie. Wanneer er een cryptocrash komt, zullen ze in paniek raken. Doe dit niet. Verkoop niet wanneer de markt angstig is. Dat is juist het moment om te kopen.

Buy Low, Sell High!

Let op: dit werkt alleen bij goede spreiding op voorwaarde dat de cryptomarkt blijft stijgen op de lange termijn. Dit laatste is echter nog onduidelijk, omdat de cryptomarkt zo jong is. Wil je dit risico niet nemen? Kies dan voor lager-risico investeringen zoals obligaties, ETF’s en niet-beursgenoteerde activa.  

Wil je meer tips voor succesvol beleggen in crypto? Lees verder op onze crypto blog. 

Hi, hoe kunnen wij helpen?