Bitvavo Exchange

Inhoud van deze pagina


Wat is Bitvavo?

Bitvavo is het grootste Nederlandse crypto platform. Ze staan bekend om hun gebruiksvriendelijke app en website. Hierdoor wordt Bitvavo gezien als het ideale platform voor Nederlandse crypto beleggers. Voornamelijk de app voor mobiel wordt beschouwd als enorm gebruiksvriendelijk.

Bitvavo coins

Op het Nederlandse crypto platform zijn momenteel ongeveer 60 cryptomunten te verhandelen. Dit is een redelijk breed aanbod waarin je alle belangrijke crypto currencies wel terug kan vinden. Enkele coins die je onder andere op Bitvavo vindt zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano en Ripple. Daarnaast vind je ook genoeg kleinere coins op Bitvavo.

Bitvavo kosten

De transactiekosten van zijn relatief laag. Hiermee staan ze te boeken als de goedkoopste aanbieder van Nederland. De kosten per transactie zijn maximaal 0,25%.
Hiermee is Bitvavo qua kosten bijvoorbeeld veel goedkoper dan Coinbase waar je 1,49% betaald per transactie.

Voordelen van Bitvavo

Dit is hét platform voor de beginnende belegger in de crypto wereld. Hieronder vind je een opsomming van alle voordelen die Bitvavo te bieden heeft:

 • Het platform is ontzettend gebruiksvriendelijk. Met de Bitvavo app kan je gemakkelijk crypto’s verhandelen en je wordt niet overspoeld met lastige opties.
 • Het is een Nederlandse exchange. Hierdoor vind je makkelijker je weg tijdens het traden. Daarnaast heb je een Nederlandse klantenservice als je hulp nodig hebt.
 • De transactiekosten zijn relatief laag. Je betaald namelijk maximaal 0,25% per transactie. Daarnaast handel in het begin gratis tot €1000 euro
 • Bitvavo is veilig. Het platform biedt een gratis verzekerde opslag voor je cryptocoins.

Al met al is Bitvavo de perfecte exchange voor de Nederlandse belegger. Vergeleken met Binance zijn er wel een stuk minder crypto’s beschikbaar en de transactiekosten zijn iets hoger. Hiervoor krijg je wel een makkelijker te bedienen app voor. Wil je het liefste een Nederlandse crypto exchange waar je makkelijk op kan handelen? Dan is Bitvavo het perfecte platform voor jou!

Bitvavo account aanmaken

Als je een Bitvavo account wilt aanmaken, klik je op deze link.
Vervolgens moet je een paar stappen doorlopen. Om ervoor te zorgen dat dit helemaal goed verloopt vind je hieronder een opsomming:

 • Ga naar registreren en verifieer hier je e-mailadres
 • Vul daarna de persoonsgegevens in die van je gevraagd worden
 • Tot slot moet je je identiteit verifiëren door een identiteitsbewijs te tonen

Bitvavo storten

Als je een account hebt aangemaakt is de volgende stap natuurlijk om geld op je Bitvavo wallet te storten. Bij dit platform kan dit zoals je gewend bent met online betalingen, namelijk met iDEAL. Als je het volgende stappenplan volgt heb je voor dat je het weet je geld op Bitvavo staan waarmee je kan gaan handelen.

 • Vanuit je Bitvavo account klik je op ‘tegoeden storten’.
 • Voer vervolgens het gewenste bedrag in dat je wilt storten en kies iDEAL als betaalmethode.
 • Tot slot kies je je bank en dan kan je de betaling afronden.

Bitvavo naar bankrekening (Laten uitbetalen)

Stel je hebt een leuke winst gemaakt en je wilt een deel van je crypto’s weer overzetten naar je bankrekening. Dan wil je natuurlijk dat dit soepel verloopt. Om je hiermee te helpen, hebben we hiervoor het volgende stappenplan:

 • Eerst moet je het gewenste bedrag wat je wilt overmaken naar je rekening omzetten in euro’s. Stel je hebt winst gemaakt met Bitcoin, dan verhandel je een deel hiervan in euro’s.
 • Ga vervolgens naar ‘tegoeden opnemen’.
 • Kies de hoeveelheid euro’s die je wilt opnemen en vul de bankgegevens in. Klik vervolgens op ‘doorgaan’.

Het duurt ongeveer 1-2 dagen voor je tegoed op je bankrekening staat.

Hi, hoe kunnen wij helpen?