Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (afkortingen: BCC & BCH) is een altcoin welke is ontstaan vanuit de originele Bitcoin. De techniek ofwel de blockchain van Bitcoin Cash is bijna hetzelfde vergeleken met die van de Bitcoin met enkele belangrijke verschillen. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Grotere “Blocksize” (8 MB) waardoor transacties sneller zijn
  • Transacties zijn tussen Bitcoin Cash adressen zijn tevens ook goedkoper

Belangrijk: Als je Bitcoins over maakt naar een Bitcoin Cash adres of andersom, verlies je je geld! Let dus goed op welk adres je gebruikt! Stuur alleen Bitcoin Cash transacties naar daadwerkelijke Bitcoin Cash adressen!

De reden dat Bitcoin en Bitcoin Cash zoveel op elkaar lijken is omdat Bitcoin Cash letterlijk een kopie is van Bitcoin met enkele aanpassingen. De code en opbouw is volledig in te zien van alle open source cryptocoins, zo kun je dus ook de code het bitcoin netwerk zien. Een zogenoemde copy van een netwerk ofwel cryptovaluta heet een “hard fork”. Bitcoin Cash is dus een Hard Fork van Bitcoin.

Leuk weetje: Hoe werkt een “Hard Fork” zoals Bitcoin Cash is van Bitcoin: (dit in sidebar)
Bij een hard fork wordt de volledige blockchain gekopieerd. Dat betekent, wanneer je 10 Bitcoins bezig, je opeens ook 10 Bitcoin Cash GRATIS krijgt. Het klinkt heel raar maar je ontvangt dus gratis geld. Stel de koers van Bitcoin Cash is na verloop van tijd 3000 dollar, dan heb je dus 30.000 dollar gratis ontvangen. Heftig! 🙂 Alleen wij maken dit soort dingen mee op deze schaal waardoor er erg veel “crypto miljonairs” zijn bijgekomen op de wereld!

Bitcoin Cash Kopen

Tegenwoordig kan je Bitcoin Cash bij veel exchanges kopen. Je gebruikt meestal je bitcoins of andere cryptocoins / cryptovaluta om BCC te kopen. Op sommige exchanges wordt Bitcoin Cash ook wel eens afgekort als BCH. Let dus even goed op of je wel de juiste voor je hebt!

Naast de cryptocurrency exchanges kun je ook Bitcoin Cash kopen via speciale cryptovaluta verkopers. Ook in Nederland hebben wij enkele van deze partijen. Echter ondersteund nog niet iedereen Bitcoin Cash. Onderstaand onze top 3 op Bitcoin Cash te kopen via een vertrouwd kanaal:

1.
2.
3.

Bitcoin Cash kopen via iDeal?

Wil je Bitcoin Cash kopen via iDeal? Koop jou BCC dan wel op vertrouwde plekken. Wij willen je heel wat Googlen besparen en hebben direct een top 3 gemaakt van meest vertrouwde websites voor het kopen van Bitcoin Cash ofwel BCC / BCH.

1.
2.
3.

Voor Nederlanders is het erg relax om iDeal te gebruiken voor het kopen van jouw Bitcoin Cash. Zo hoef je niet aan je Bitcoins of andere cryptovaluta te komen. Deze kun je mooi opsparen.

Note: Wij willen iedereen die crypto valuta’s wilt kopen wel even wat meegeven. Mocht je Bitcoin Cash kopen, of wellicht een andere cryptocurrency, doe het dan op een verstandige manier! Neem de volgende punten in acht:

Neem een goed beveiligde Wallet en maak een BACK-UP! (enorm belangrijk!)
Ga jezelf niet financieel in de nesten werken met leningen of andere dingen die “not-done” zijn voor jouw persoonlijke leven

Bitcoin Cash Wallet / BCC Portemonnee

Veiligheid staat bovenaan alles. Je kunt namelijk gehackt worden, of je kun je inloggegevens kwijt raken. Als je een bedrijf of derde partij jouw Bitcoin Cash laat beheren, ben je altijd afhankelijk van hun. Dat betekent wanneer hun bijvoorbeeld failliet gaan, jouw geld dus ook zal verdwijnen. Zorg er dus altijd voor dat je jouw cryptovaluta zelf beheert op een eigen veilige cryptocurrency wallet. Vergeet ook nooit backups te maken van je “recovery seed” of “private key”. Deze veiligheid zit automatisch ingebouwd bij de wallets die wij jullie adviseren. Wij gebruiken deze crypto wallets zelf ook voor ons vermogen.

Top 3 Bitcoin Cash Wallets

==== TABEL ====

Bitcoin Cash Verkopen? Waar? Hoe? Waarom

Waarom Bitcoin Cash verkopen?
Het verkopen van jouw Bitcoin Cash kan verschillende redenen hebben: Wellicht heb je winst gemaakt en wil je alleen jouw winst eruit halen zodat je nooit verlies loopt; of wellicht wil je jouw Bitcoin cash omzetten naar andere cryptocoins.

Bitcoin Cash verkopen kan ook via verschillende wegen:
1. Bitcoin Cash verkopen via een exchange voor een andere cryptocurrency
2. Bitcoin Cash verkopen via een exchange voor dollars / euro’s
3. Bitcoin Cash verkopen via een speciaal verkooppunt

Wij hebben de volgende partijen om Bitcoin Cash te verkopen:

==== TABEL ====

Let bij het verkopen van Bitcoin Cash goed op het adres naar waar je jouw Bitcoin Cash overmaakt! De adressen van Bitcoin Cash en Bitcoin zijn namelijk bijna hetzelfde. Weet 100% zeker dat je jouw BCC stuurt naar een BCC adres, anders verlies je je geld.

Hoe kan ik mijn Bitcoin Cash (BCC) verkopen?

Het verkopen van Bitcoin Cash gaat vrij gemakkelijk: Je stuurt het gewenste bedrag naar de aangegeven “wallet” ofwel “rekening” en na de verificatie van het desbetreffende bedrijf krijg jij je geld in euro’s op je rekening.

Zie onderstaand 2 stappenplannen.

Bitcoin Cash verkopen via een exchange
Stap 1: Open een account
Stap 2: Verifieer je account volledig
Stap 3: Ga in de exchange naar “withdraw” en kies de optie voor dollars of euro’s naar je bankrekening

Bitcoin Cash verkopen via een gespecialiseerde inkoop / verkoop partij
Stap 1: Maak jouw Bitcoin Cash over op het door hun aangegeven adres
Stap 2: Wacht op de verificatie van ontvangst
Stap 3: Als de ontvangst is bevestigd door de partij ontvang je binnen enkele dagen het bedrag in euro’s op je rekening.

Bitcoin Cash koers: onze verwachtingen?

Wij verwachten dat de Bitcoin Cash koers nog geruime tijd zal doorstijgen omdat er steeds meer nieuwe mensen zich om crypto valuta’s gaan begeven. Een koerst van 4000 – 5000 dollar is zeker niet ondenkbaar. Tijdens het schrijven van dit stuk is Bitcoin Cash 900 dollar en wij zien een harde groei!

Bitcoin Cash minen / miners

Bitcoin Cash kunnen met dezelfde miners als Bitcoin worden gemined. Het minen van Bitcoin Cash is tegenwoordig soms zelf rendabeler als het minen van Bitcoin. Het hangt echt van de koers af welk rendabel is. Wij verkopen ook bitcoin / bitcoin cash miners in onze webshop. Ben je benieuwd wat het kost? Neem een kijkje in onze webshop voor jouw Bitcoin Cash miner!

Disclaimer
Alle informatie op deze pagina is gebaseerd op onze meningen en onze eigen verwachtingen. Wij willen benadrukken dat dit geen financieel advies is, maar alleen uitleg en informatie over hoe wij naar de markt kijken. Wij hebben erg veel ervaring met cryptocurrency maar zijn geen financieel adviesbureau. Natuurlijk mag je ons om onze mening vragen en natuurlijk zullen wij daarop antwoorden, maar mogen niet gezien worden als een financieel adviseur of adviesbureau.

Hi, hoe kunnen wij helpen?