Bitcoin Cash (BCH)

bitcoin-cash-bch
Inhoud van deze pagina


Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash positioneert zichzelf als ‘het beste geld ter wereld’. Ze zorgen voor betrouwbaar ‘Peer-to-Peer digitaal geld’. Hiermee dragen ze dezelfde visie uit als Bitcoin.
Zoals de naam al doet vermoeden, is Bitcoin cash een afgeleide van Bitcoin. Het is daarmee een cryptocurrency die erg veel gelijkenissen heeft met Bitcoin. Bitcoin Cash is ontstaan uit een hard fork. Een hard fork is het proces waarbij updates worden verwerkt op de blockchain. Hiervoor wordt het netwerk gekopieerd en aangepast. Vervolgens worden de coins overgezet naar de nieuwe blockchain.

Een reden voor deze hard fork was toendertijd de beperkte capaciteit van de Bitcoin. Bitcoin kon een bepaald aantal transacties per seconde aan en dit was een groot struikelblok.
Voor het bepalen van de oplossing hiervan ontstond een splitsing van kampen bij Bitcoin.
Het ene kamp wou de schaalbaarheid vergroten door de ruimte in het transactie blok efficiënter in te delen. Het andere kamp zou de capaciteit van de transactie blokken simpelweg vergroten van 1MB naar 8MB om zo het probleem op te lossen.
Bitcoin Cash ontstond dus uit de laatste optie. Zij vergrootte de capaciteit van de transactie blokken. Bitcoin ontwikkelde daarentegen een andere verbetering genaamd SegWit.

Waarom is SegWit geen oplossing volgens Bitcoin Cash?

De voornaamste reden waarom het kamp van Bitcoin Cash geen heil zag in de oplossing van Bitcoin is als volgt.. Met de SegWit komt er een verbetering in de indeling van transacties waardoor het netwerk meer transacties per seconde aankan.
De capaciteit van Bitcoin wordt hiermee maximaal vergroot van 1MB naar 1,7MB. Dit is een vrij minimale verbreding. Volgens Bitcoin Cash zou dit bij lange na niet voldoende zijn om exponentiële groei in transacties aan te kunnen. Daarnaast zou de nieuwe functie ervoor zorgen dat uitbreiding in capaciteit in de toekomst lastiger is. Tot slot is Bitcoin Cash er ook van overtuigd dat deze update ervoor zorgt dat het beveiligingsmodel verzwakt.

Voordelen Bitcoin Cash (BTC)

Hieronder vind je een opsomming van alle voordelen die Bitcoin Cash te bieden heeft:
De capaciteit van Bitcoin Cash voor transacties per dag is velen malen groter dan Bitcoin. Hierdoor is Bitcoin Cash geschikt om de voorspelde potentiële groei aan te kunnen als netwerk.
Geheel decentraal. Er zijn meerdere teams van ontwikkelaars waardoor er ook een decentralisatie is van ontwikkeling.

Bitcoin Cash roadmap

BCH heeft momenteel geen officiële roadmap bekend gemaakt. Het netwerk is immers al volledig uitgerold. Het team kijkt daarbij wel continue naar mogelijke verbeteringen. Het Bitcoin Cash team is bijvoorbeeld bezig met het scalenet. Deze blockchain gaan ze testen voor een enorm hoog volume data om zo voorbereid te zijn voor de mass adoption.
Daarnaast heeft Bitcoin Cash recent het ‘double-spend’ probleem opgelost. Hierbij wordt er bij elke transactie een soort ‘handtekening’ toegekend. Het netwerk herkent dan als er een poging is geweest om eenzelfde munt twee keer te spenderen. Hierdoor wordt het netwerk veiliger. Ze zullen daarbij continue blijven kijken naar ontwikkelingen in de markt om daarop in te spelen.

Bitcoin Cash koers

Wil je meer weten over de koers van BCH? Op onze Bitcoin Cash koers pagina vind je informatie over het koersverloop van de afgelopen periode en een koersverwachting.

Bitcoin Cash kopen

Ben je helemaal overtuigd van de potentie van Bitcoin Cash en wil je hier graag in investeren? Kijk dan op onze Bitcoin Cash kopen pagina. Hier vind je hoe je op de makkelijkste en goedkoopste manier in deze cryptomunt kunt investeren.

Hi, hoe kunnen wij helpen?