Binance coin (BNB)

binance-coin-bnb-logo
Inhoud van deze pagina


Wat is de Binance coin? (BNB)

De Binance BNB Coin is opgezet vanuit de Binance exchange. Deze exchange is veruit de meest gebruikte in de crypto wereld. Deze munt is opgezet om het verhandelen op de Binance exchange te versoepelen. De BNB coin zorgt voor meer transacties, lagere transactiekosten, in-store aankopen op de Binance exchange en nog veel meer. Nu steeds meer handelaren naar Binance gaan om hun crypto’s te kopen wordt de Binance coin steeds populairder.

Binance Coin voordelen

De voordelen van de Binance coin zijn hieronder voor je opgesomd:

Lagere transactiekosten

Het grootste voordeel van de Binance coin is de lagere transactiekosten met het verhandelen van deze coin. Via de Binance exchange heb je al enorm lage transactiekosten van 0,10% per transactie. Als je daarnaast nog Binance coins bezit in je wallet en hiermee betaald, krijg je nog 25% korting. Hierdoor betaal je dus nog maar 0,075%. Als je veel verhandeld kan je hiermee enorm veel geld besparen. Daarom kan het dus flink lonen om je overige geld om te zetten in BNB en hiermee te handelen in plaats van bijvoorbeeld Tether. Als je gebruik maakt van de Binance exchange zou het zonde zijn als je deze coin niet gebruikt voor het verhandelen. Daarnaast kan je tijdens het vasthouden van de BNB coin voor het toekomstig verhandelen ook nog eens profiteren van de eventueel stijgende koers.

Met BNB betalen

BNB wordt ondersteunt door vele organisaties waardoor betalingen mogelijk zijn. Je kan het tegoed bijvoorbeeld op de crypto.com creditcard zetten om hiermee te betalen en nog veel meer. Daarnaast kan je direct met deze coin onder andere hotels boeken en cadeaus kopen.
De BNB coin heeft hiermee dus al ontzettend veel samenwerkingen en er zullen er nog meer volgen.

Makkelijk te verhandelen

De Binance coin is vrijwel met veel andere munten direct te verhandelen via de Binance exchange. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet eerst je geld in een andere valuta te zetten om een bepaalde coin te kopen. De vele wisselkoersen maakt BNB uniek.

BNB staking

Het is mogelijk om te staken met de BNB coin. Dit houdt in dat je in bepaald bedrag in een crypto wallet vastzet zodat je de werking van de cryptocurrency ondersteund. Hiervoor ontvang je vervolgens beloningen meestal in de vorm van rente over het ‘uitgeleende’ bedrag.

Binance coinburns

Bij de Binance BNB coin vinden periodieke coinburns plaats. Elk kwartaal koopt Binance een x aantal coins terug op basis van het aantal transacties in die periode. Deze coins worden vervolgens uit de circulatie gehaald door het te sturen naar een ontoegankelijke wallet.
Bij de aandelenmarkt vindt een overeenkomend fenomeen plaats namelijk de inkoop van eigen aandelen. Het verschil is dat de coins ook echt voor altijd uit de circulatie gehaald worden. Hierbij worden coin houders beloont doordat de waarde van hun munten stijgt door middel van schaarste. Binance gaat door met het burnen van de BNB coin totdat de helft van de coins uit circulatie is. Uiteindelijk zullen er dus 100 miljoen BNB coins uit de circulatie gehaald worden. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 30 miljoen BNB coins ‘verbrand’. Dit is dus interessant voor BNB-houders. Op de lange termijn zal de coin meer schaars worden waardoor de waarde kan stijgen. Bij een aankondiging van een coinburn zie je vaak dat de waarde snel stijgt waarna mensen hun winsten weer pakken. Als je de informatie over een coinburn sneller weet dan de rest van de markt kan je hier winst mee maken.

Binance BNB kopen

Deze coin kun je natuurlijk het beste kopen op Binance. Wil je weten hoe je precies een account maakt op Binance? Je vindt hierover alle informatie op onze Binance BNB kopen pagina.

Binance BNB koers

Wil je meer weten over het koersverloop van de BNB coin? Op onze BNB koers pagina vind je bijvoorbeeld informatie over de verwachtingen voor de toekomst.

Hi, hoe kunnen wij helpen?