Binance Exchange

Inhoud van deze pagina


Wat is Binance?

Binance is momenteel de marktleider op het gebied van crypto exchanges. Hier wordt veruit het meeste verhandeld op dit moment. Maar wat is Binance precies voor exchange? Hieronder vind je een uitgebreide uitleg.

Binance is een exchange die bekend staat doordat het vele coins verhandeld. Op dit moment zijn er meer dan 200 verschillende crypto’s te verhandelen op Binance.
Het platform is opgezet in 2017 door Changpeng Zhao in China. Dit bleek al erg snel een groot succes te zijn. Vanaf 2018 tot nu is Binance het grootste cryptocurrency platform ter wereld. Het platform kan een enorm aantal transacties aan per seconde namelijk bijna anderhalf miljoen.

Voordelen Binance

Hieronder vind je een duidelijke opsomming van de belangrijkste voordelen van Binance als exchange:

 • Binance iDeal. Het is erg makkelijk om via je bankrekening geld over te maken naar je Binance account door de functie van iDeal. Gewoon gemakkelijk overmaken zoals je gewend bent.
 • Keuze uit meer dan 200 cryptomunten. Dit is het platform waar je de meeste munten zult vinden. Hierdoor kan je vrijwel elke munt verhandelen die je op het oog hebt zonder dat je een extra account moet openen op een andere exchange.
 • Gewoon in de Nederlandse taal. Via Binance Nederland is alles gewoon in je eigen taal. Het is toch fijn als bepaalde lastige termen gewoon in het Nederlands zijn. Bij een probleem heb je daarnaast ook nog een Nederlandse klantenservice.
 • Het handelsvolume is hoog. Omdat Binance de meest gebruikte exchange is worden er ook veel transacties gedaan. Hierdoor kan je snel de cryptomunt kopen en/of verkopen.
 • Lage transactiekosten. Per transactie betaal je een erg klein bedrag. Daarmee is Binance één van de goedkoopste exchanges. Je betaald namelijk 0,10% per transactie.

De enige kanttekening voor het gebruik in Binance is de vele opties. Als beginner kan het lastig zijn om met alle opties om te gaan. Als je dus net begint met het verhandelen van crypto’s is het misschien makkelijker om een andere exchange te gebruiken. Deze verschillende opties bieden dan wel weer meer mogelijkheden.

Binance account aanmaken

Wil je nu graag een Binance account aanmaken maar weet je niet wat je daar allemaal voor moet doen? Maak je geen zorgen want hieronder vind je een stappenplan van alle acties die je moet uitvoeren:

 • Klik op deze link en voer je e-mailadres en wachtwoord in (zorg voor een sterk en uniek wachtwoord)
 • Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘registreren’.
 • Vervolgens krijg je een bevestigingsmail om je mailadres te verifiëren.

BINANCE ACCOUNT AANMAKEN

Binance in Nederland

Bij het gebruiken van een exchange is het natuurlijk belangrijk dat deze ook ondersteund wordt in Nederland. Daarnaast is het fijn dat de taalinstellingen ook in het Nederlands kunnen zodat het makkelijker werkt. Bij Binance is dit allemaal het geval. Het platform biedt een uitgebreid ondersteuningscentrum waar alle veelgestelde vragen in het Nederlands staan uitgeschreven. Als je er toch niet uitkomt, staat er een 24/7 helpdesk voor je klaar.
Daarnaast wordt onze valuta ondersteund namelijk de euro. Als je vanuit Nederland je account aanmaakt staat Binance waarschijnlijk automatisch in het Nederlands. Is dit niet het geval en wil je dit graag veranderen? Klik dan op de instellingen van je account en vervolgens op ‘language’ of ‘taal’. Kies vervolgens de gewenste taal.

Binance verifiëren

Om de veiligheid van alle Binance gebruikers te waarborgen is er een vrij strikte aanmeldingsprocedure. Zo maakt men zeker dat er legitieme traders op het Binance platform aanwezig zijn. De stappen die je hiervoor moet voltooien zijn als volgt:

 • Vul je nationaliteit in
 • Vervolgens moet je je persoonsgegevens invoeren zoals je naam en adres.
 • Dit was de basisverificatie. Nadat je deze hebt voltooid moet je nog een aantal andere dingen invoeren bij de geavanceerde verificatie.
 • Stuur een foto op van een geldig identiteitsbewijs. Hierbij moet je een foto uploaden van de voor en achterkant van het desbetreffende identiteitsbewijs.
 • Vervolgens moet je je nog een gezicht verificatie voltooien. Maak hiervoor een duidelijke foto van je gezicht.

Vervolgens moet je afwachten tot je aanvraag is goedgekeurd. Bij goedkeuring van je Binance account ontvang je een bevestigingsmail.

Binance iDeal

Bij Binance kan je zoals eerder genoemd erg makkelijk geld overmaken van je bankrekening naar je wallet. Om het nog makkelijker te maken vind je hieronder een stap-voor-stap uitleg zodat je zo snel mogelijk kan beginnen met traden via Binance!:

 • Ga naar je ‘wallets’ en klik vervolgens op ‘storten’
 • Kies bovenin de FIAT en kies vervolgens de EURO
 • Klik daarna op iDeal. Per transactie kost dit momenteel €1,30,-.
 • Voer vervolgens het bedrag in wat je wilt overmaken en kies je bank. Van hieruit kan je je iDeal betaling voltooien. Binnen een korte periode staat het bedrag in je Binance wallet en kan je beginnen met het verhandelen van crypto’s

Omdat je per transactie €1,30,- betaald is het handig om het aantal transacties enigszins te beperken. Je kan bijvoorbeeld beter in één keer 500 euro overmaken dan elke keer 100 euro.

Je crypto’s verplaatsen van een exchange naar Binance

Heb je nu crypto’s op een bepaalde exchange staan maar wil je deze graag overzetten naar je Binance account? Veel beginners in de Nederlandse crypto markt kiezen bijvoorbeeld voor Bitvavo. Dit is namelijk erg simpel in gebruik in het begin. Een logische vervolgstap als je meer opties wilt is Binance. Maar hoe zet je je crypto’s om van bijvoorbeeld Bitvavo naar Binance? Hieronder vindt je een stap voor stap uitleg:

 • Log in op je Binance account en ga vervolgens naar de overzichtspagina uit je wallet
 • Klik vervolgens op ‘deposit’ (storten).
 • Selecteer‘crypto storten’
 • Kies vervolgens de crypto die je wilt storten op je Binance account.
 • Kopieer het stortings adres wat gegeven is. Plak deze in het adres gedeelte van het desbetreffende platform waarvan je de cryptomunt wilt opnemen.
 • Vervolgens moet je na de bevestiging even wachten totdat de transactie is afgerond.

Binance naar bankrekening

Een veelgestelde vraag is hoe je je gemaakte winst uiteindelijk weer omzet naar je bankrekening. Het is natuurlijk fijn dat je weet hoe het werkt als je je geld van Binance naar je bankrekening wilt overzetten.

 • Als je het geld van je Bitcoin of een altcoin wilt overzetten naar je bankrekening moet je deze cryptomunt eerst verhandelen naar euro’s
 • Klik op opnemen vervolgens kies je ‘Fiat’ en daarna kies je de euro.
 • De meest gebruikte optie voor het opnemen van je geld is via de bank overschrijving (SEPA). De kosten per transactie zijn hierbij momenteel €0,80,-.
 • Voer vervolgens je gegevens in en voltooi de storting

Binance coin (BNB)

Binance heeft ook een eigen cryptocurrency opgezet. Qua marktkapitalisatie staan ze hiermee in de top 10 en er zit nog steeds een stijgende lijn in. Een groot voordeel van de Binance coin is dat de transactiekosten nóg lager zijn als je met deze coin trade op de Binance exchange. Meer informatie over deze cryptomunt vind je op onze Binance BNB pagina.

Hi, hoe kunnen wij helpen?