Altcoin

Hieronder zie je een overzicht van populaire altcoins. Door op het logo van een specifieke altcoin te klikken word je doorgestuurd naar de pagina over die cryptomunt!

bitcoin-btc

Bitcoin
(BTC)

ethereum-eth

Ethereum
(ETH)

ripple-xrp

Ripple
(XRP)

dogecoin-doge-logo

Dogecoin
(DOGE)

polkadot-dot-logo

Polkadot
(DOT)

chainlink-link-logo

Chainlink
(LINK)

monero-xmr

Monero
(XMR)

neo

Neo
(NEO)

dash

Dash
(DASH)

litecoin-ltc

Litecoin
(LTC)

bitcoin-cash-bch

Bitcoin Cash
(BCH)

IOTA-IOT-MIOTA

IOTA
(MIOTA)

cardano-ada

Cardano
(ADA)

polygon-matic-logo

Polygon
(MATIC)

vechain-vet-logo

VeChain
(VET)

binance-coin-bnb-logo

Binance Coin
(BNB)

stellar-lumens-xlm

Steller Lumens
(XLM)

nem-xem

Nem
(XEM)

Op deze pagina vind je antwoord op al jouw vragen over altcoins. Mocht je nog wat missen? Laat het ons dan weten, wij zullen dit dan per direct oppakken om onze informatie nog completer te maken!


Inhoudsopgave van deze pagina:
– Overzicht van alle Altcoins (Zie hierboven de meest populaire altcoins)
– Wat zijn Altcoins
– Waarom zijn er zoveel Altcoins?
– Welke altcoins hebben potentie?
– Waarom kunnen altcoins sneller stijgen als de bitcoin?


Wat zijn altcoins?

Een altcoin is een digitale virtuele munt dat als alternatief gebruik kan worden naast de bitcoin. Het wordt ook wel een alternatieve munt genoemd . De bedoeling van dat alternatieve altcoin is namelijk dat er nieuwere altcoins gecreëerd worden met betere eigenschappen en functionaliteiten die beter zijn dan bitcoin. Er zijn zelfs altcoins gecreëerd die zich op een andere toepassing richten dan alleen betalingen. Wat de altcoins en bitcoins in gemeenschap hebben, zijn dat ze gebaseerd zijn op de blockchain en cryptografie. Er wordt ook wel eens gesproken van crypto coins i.p.v. altcoins in de crypto wereld. Hier zit een klein verschil in tussen crypto coins en altcoins. Het verschil is dat de altcoins ontwikkeld werden met dezelfde functionaliteit als bitcoin om betalingen (valuta)  te verrichten. In tegenstelling tot de crypto coins, kan de cryptocoins als een verzamelnaam gezien worden voor alle digitale projecten die gebaseerd zijn op een decentraal protocol op basis van de blockchain. Oftewel coins die meer toepassingen bieden dan alleen betalingen.

Waarom zijn er zoveel altcoins?

Er zijn zoveel altcoins gecreëerd. Dit omdat vanwege het peer to peer network het gemakkelijker is om over de hele wereld een applicaties te ontwikkelen voor programmeurs. Zij kunnen met een ethereum platform verschillende tokens creëren die een specifieke focus hebben op een techniek. Echter, zijn er ook veel altcoins in omloop die als test werden gebruikt en veel mankementen bevatten. Daarnaast worden er ook altcoins gecreëerd om geld op te halen en hiermee mensen te kunnen gaan oplichten door middel van een ICO. Dit ging gemakkelijk en hier werd steeds strenger op gecontroleerd. Zo heeft China en Korea recent een ICO ban gedaan. ICO is daarmee verboden geworden in die 2 landen. Op den duur zullen er alleen maar de beste presterende cryptocurrency coins overblijven die een toegevoegde waarde hebben.

 

Welke altcoins hebben potenties om te groeien zoals bitcoin?

Ethereum is onder andere een platform geworden voor andere cryptocurrency die erop functioneren zoals Qtum of OmiseGo. Deze 2 cryptocurrency hebben veel potentie om door te  groeien omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn. Ze hebben al een grote marketcap en zitten zelfs al in de top 20 van alle cryptocurrency market en zijn de laatste maanden met honderden procenten gestegen.

Om te onderzoeken hoe een altcoin potentie heeft om door te groeien kan men op een aantal punten gaan letten:

  • Skills/vaardigheden en grootte van het team
  • duidelijke roadmap van het project en of de doelen behaald worden
  • actueel zijn in hoeverre ze ervoor staan d.m.v. updates
  • transparant (men kan het project op de voet volgen)
  • grootte van de community
  • stabiliteit van de tokens

 

Hoe kunnen altcoins zich onderscheiden?

Er zijn zoveel nieuwe verschillende technologieën en applicaties ontwikkeld die geïntegreerd kunnen worden waardoor de technologie van bitcoin bijvoorbeeld verouderd is en de nieuwere cryptocurrency munten (voornamelijk altcoins) veel potentie kunnen hebben in de toekomst. Bitcoin is al gecreëerd en met door komst van steeds nieuwe cryptocurrency munten die verschillende innovatieve technieken kunnen uitvoeren, zij zich onderscheiden van de anderen. Zo heeft iedere coin een focus op een bepaalde technologie.

Waarom stijgen de altcoins veel harder dan Bitcoin?

Bitcoin heeft in de afgelopen jaren een enorme stijging meegemaakt en de altcoins bestaan nog niet zolang waardoor zij een soort ‘inhaalslag’ doen. Ook omdat de altcoins nog in de beginfase zitten. Wanneer ze een fase verder zijn en ontwikkeld zijn, betekent dit dat zij veel harder kunnen stijgen procentueel gezien.
altcoins-kopen

Hi, hoe kunnen wij helpen?